« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
NAJAVE

Špancirfest se vraća!

U Varaždinu će se od 20. do 29. kolovoza održati 23. Špancirfest.

Špancirfest
Špancirfest (Arhiva)
Više o

Varaždin

,

Špancirfest

,

2021.

Najveći, najpopularniji i najraznovrsniji hrvatski festival se, nakon prošlogodišnjeg „virtualnog" izdanja, u punom sjaju vraća na ulice, trgove i u parkove varaždinske povijesne jezgre.

Sve ono zbog čega je Špancirfest postao najpopularniji hrvatski festival, opet će biti tu: top koncerti, ponajbolji ulični performeri iz cijele Europe, urnebesne kazališne predstave pod zvjezdanim nebom, kreativa, umjetnost i bogata izlagačka ponuda na varaždinskim ulicama, inspirativni i zabavni sadržaji za djecu na više lokacija, Vinski grad, neodoljivi zalogaji sa svih strana svijeta i jedinstvena atmosfera koju stvaraju dobro raspoloženi ljudi koji uživaju u kraju ljeta. 

Najveću pažnju svake godine privlači koncertni program Špancirfesta. Na festivalskim pozornicama održat će se deset top koncerata nekih od najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda. Program na PAN pozornici, ispod bedema varaždinskog Starog grada, započet će Goran Bare i Majke (20.8.), a slijedit će ih Parni valjak (21.8.), Gibonni (26.8.), Hladno pivo (27.8.), Jonathan (28.8.) te Psihomodo pop posljednje festivalske večeri u nedjelju 29.8.

Vila Bedeković, jedna od najljepših hrvatskih koncertnih pozornica, donosi četiri koncerta za sladokusce, po dva svakog festivalskog vikenda. Prvog vikenda svirat će Varaždinski tamburaški orkestar i klapa Cambi (20.8.) te talijanski gitaristički virtuozi 40 fingers (21.8.). Drugi festivalski vikend kod „bedekovićke" rezerviran je Urbana & 4 (28.8.) te Josipu Lisac (29.8.).

Kazališni program Špancirfesta će se i ove godine održati kod vile Bedeković, a pripremljen je odličan i raznolik program sastavljen od hit-predstava: Ja, tata! kazališta Teatroman (22.8.), Krtice (23.8.), Susjedi (24.8.) i Ja, trudnica (25.8.) Kerekesh teatra te Kako misliš mene nema? (26.8.) i Nevjerojatan događaj (27.8.) Teatra Exit.

Ulični program Špancirfesta, svojevrsni simbol festivala, osmišljen je i pripremljen da bude što mobilniji pa je naglasak stavljen na urnebsene štulaške skupine s njihovim nevjerojatnim, akrobatskim i magičnim točkama, ali i hodajuće bubnjarske i glazbene skupine na čije ritmove nitko neće ostati ravnodušan.

Ulice Špancirfesta pohodit će tako: Stelzen Art iz Njemačke, Teatro Pavana iz Nizozemske, Moonlight Invasions iz Italije, Martinius i Cigo One Man Band iz Hrvatske te Brincadeiraiz ŠpanjolskeBit će i cirkuskih akrobacija Loop Cirkusa, ali i hipnotičkog 3D mappinga skupine La Luz Visuals.

U dvorištu P4 Centra za mlade i nezavisnu kulturu, mjestu koje se u Varaždinu profiliralo kao novo i uzbudljivo kulturno žarište, u sklopu Špancirfesta održat će se jednako uzbudljiv festivalski program kojeg predvode tri koncertna nastupa: u petak 27.8. svirat će Svemirko, a u subotu 28.8. dolaze Bore Balboa i Buntai. Uz koncerte, bit će tu niz drugih zanimljivih sadržaja: KVART radionice, Pasje popodne, Silent party, DJ-evi, Eurosong tribute dance show, koktel hour i već poznati P4 Spotefaj, a sve to u opuštenoj, eklektičnoj i pozitivnom energijom nabijenom okruženju lijepog P4 dvorišta na samom rubu povijesne jezgre Varaždina.Osim njih, na Špancirfestu gotovo nebrojene raznolike proizvode nude i desetine izlagača uključujući i tradicionalne zanate, ali i fine zalogaje.njih, na Špancirfestu gotovo nebrojene raznolike proizvode nude i desetine izlagača uključujući i tradicionalne zanate, ali i fine zalogaje.

14.08.2021. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh