« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
NOVOSTI

Otvoren 16. Liburnicon

U uvjetima prilagođenim pandemiji priređuje se niz predavanja, promocija, kvizova, igara, radionica, izložbi i glazbe uživo

Liburnicon
Liburnicon (Arhiva)
Više o

Liburnicon

,

16. Liburnicon

Program Liburnicona objedinjuje ozbiljne i zabavne sadržaje i stvara jedinstvenu atmosferu koja ga čini jednim od najvećih festivala za mlade u regiji.

U uvjetima prilagođenim pandemiji priređuje se niz predavanja, promocija, kvizova, igara, radionica, izložbi i glazbe uživo. Prvog dana nastupa DJ Dino Rabbits s rock, rock'n'roll i rockabilly hitovima, a u subotu stiže Finta De Mona, koja uz autorske pjesme, izvodi i čakavske hitove u punk verziji.

U programu su omiljeni LARP-ovi, igre uživljavanja u uloge, a ove godine su to Primogensko vijeće - VtM, Carmen i druge igre iznenađenja. Među predavanjima su Umjetna inteligencija i pametni gradovi - mitovi i stvarnost Damira Medveda, Od Seneta do Catana - Povijest društvenih igara bez dosadnih dijelova Svena Nemeta i U središtu naše galaksije nije crna rupa? Davora Horvatića.

Priredit će se tematski kvizovi, igre na pločama i druga natjecanja.

Svoje radove izlažu ilustratorice i animatorice Karin Bogdanić, Ana Despot i Korina Hunjak.

Prvi Liburnicom održan je 2006. pod imenom Abbacon i tada je to bilo okupljanje tek nekoliko desetaka zaljubljenika u znanstvenu fantastiku i fantastiku sa šireg prostora grada Opatije. Danas je to festival s više od 2500 posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, koji svojim užim i širim programom privlači ljude svih dobi i interesa.

U početku je Liburnicon pokrenut kao mala ljetna konvencija na Liburniji da bi se, s vremenom, pretvorio u festival koji, osim svog konvencijskog programa, nudi i glazbeni te umjetnički sadržaj.

14.08.2021. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh