« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
JUŽNOAFRIČKI POLICAJCI U MOLITVI

SP Južna Afrika: Daj bože da SAD ne prođu skupinu!

Potencijalni dolazak Baracka Obame na utakmice značio bi sigurnosno-logistički kaos kojemu policajci iz JAR-a možda nisu dorasli

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

nogomet

,

SAD

,

Barack Obama

,

policija

,

SP Južna Afrika

Neizvjesnost oko dolaska američkog predsjednika Baracka Obame na Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi stvara velike probleme za tamošnju policiju, kazao je u petak državni policijiski komesar Bheki Cele.

"Šanse da američki predsjednik dođe na Svjetsko prvenstvo su 50-50. Zasad su informacije takve da bi se Obama mogao pojaviti na SP ako Amerikanci prođu skupinu. Stoga se mi sada u policiji molimo da SAD ne prođu u osminu finala", kazao je policijiski komesar Bheki Cele pred parlamentarnim odborom, na što su se zastupnici nasmijali.

Sjedinjene Države su u skupini sa Engleskom, Slovenijom i Alžirom, a dvije prvoplasirane reprezentacije izborit će ulazak u osminu finala. Bheki Cele je parlamentarce izvjestio o pripremama južnoafričke policije za najveći sportski događaj na svijetu, te je kazao da su zasad 43 državna poglavara najavila mogućnost dolaska na SP.

"No, osiguranje američkog predsjednika je složenije negoli sigurnosni protokoli za svih 43 najavljenih državnih poglavara zajedno", kazao je policijiski komesar Bheki Cele. Na osiguranju SP u Južnoj Africi radit će 44 tisuće policajaca. (hina/metro-portal)

07.05.2010. 16:59:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh