« Hrvatska
objavljeno prije 6 mjeseci i 4 dana
ODLIČNO!

SOFMEDICA dolazi u Hrvatsku

Stižu značajne inovacije i tehnološki napredak uz daVinci robotsku kirurgiju, posebno značajnu u onkologiji, te u liječenju srčane patologije i neurologije mozga

Stigla SOFIMEDICA
Stigla SOFIMEDICA (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

SOFMEDICA

SOFMEDICA, ugledni regionalni pružatelj zdravstvenih rješenja u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi, s oduševljenjem najavljuje svoj dolazak na hrvatsko tržište, čime će hrvatskom zdravstvu dovesti značajne inovacije i tehnološki napredak uz daVinci robotsku kirurgiju, posebno značajnu u onkologiji, te u liječenju srčane patologije i neurologije mozga.

Nakon uspješnog ulaska na mađarsko tržište prije dvije godine, SOFMEDICA nastavlja širiti svoje prisustvo u regiji, te su joj sada u fokusu hrvatski pacijenti. Njihova posvećenost pružanju vrhunskih zdravstvenih usluga i inovativnih tehnologija potvrđena je uvođenjem daVinci robotske kirurgije, vodeće svjetske tehnologije iz njihovog portfelja, sada dostupne i na hrvatskom tržištu.

Na globalnoj razini, postoji više od 8,000 programa daVinci robotske kirurgije, a dolazak ove revolucionarne tehnologije u Hrvatsku predstavlja značajan preokret. Hrvatski pacijenti sada će imati dostupnu tehnologiju koja ne samo da spašava živote, već smanjuje gubitak krvi i komplikacije prilikom operacije, te omogućava brži oporavak i kraće vrijeme provedeno u bolnici, što sve zajedno značajno poboljšava iskustvo pacijenata.

Svojom strateškom lokacijom i statusom članice EU-a, Hrvatska pruža ogroman potencijal za rast. S populacijom od preko četiri milijuna ljudi, nudi dinamično tržište za ulaganje i razvoj. Prema Europskoj komisiji, zemlja bilježi postojan rast BDP-a, procijenjen na 1,6% u 2023. i 2,3% u 2024. godini, što je čini privlačnom destinacijom za poslovanje. Iako troškovi za zdravstvo rastu, postoji prostor za daljnja ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu, posebno u liječenju karcinoma i srčanih oboljenja, otvarajući put za inovacije i poboljšanje u sektoru zdravstva.

Harris Palaondas, poslovni direktor SOFMEDICE, istaknuo je: „Pokretanje daVinci kirurgije u Hrvatskoj dokaz je naše predanosti promicanju tehnologija koje spašavaju živote i pružanju najučinkovitijih kliničkih rješenja zdravstvenim stručnjacima u ovom dijelu Europe. Život svakog pacijenta od izuzetne je važnosti za nas, i odlučni smo omogućiti dostupnost inovativnih tehnologija svima, čak i najudaljenijim pacijentima u našoj regiji. Ovaj strateški potez omogućit će proširenje našeg djelovanja na nova geografska područja, te unaprijediti postojeće dijagnostičke metode i tretmane za životno ugrožavajuća stanja."

SOFMEDICA je posvećena održavanju globalnih standarda sukladnosti u zdravstvu, osiguravajući kvalitetu i sigurne prakse u svim svojim rješenjima. U Hrvatskoj će ponuditi ekskluzivan asortiman najmodernijih medicinskih tehnologija usmjerenih na onkologiju, srčane patologije i neurologiju mozga, uz sveobuhvatnu kliničku i tehničku podršku. Svojim ulaganjima, tvrtka ujedno potiče rast i stručnost lokalnih zdravstvenih stručnjaka. Tako će ISLE AKADEMIJA (Inovacija, Simulacija, Učenje Ekosustav) imati ključnu ulogu u poticanju profesionalnog razvoja lokalnih zdravstvenih stručnjaka, te će osigurati da hrvatski zdravstveni stručnjaci ostanu u samom vrhu medicinskih dostignuća.

Evangelos Kalamakis, upravni direktor SOFMEDICE, dodaje: „S osjećajem uzbuđenja i odgovornosti ulazimo na hrvatsko tržište zdravstva. Naš vodeći princip bit će osnaživanje hrvatskih zdravstvenih stručnjaka dokazanom, najmodernijom tehnologijom i kontinuiranim obrazovanjem kako bi postigli vrhunske rezultate za pacijente."

27.10.2023. 11:01:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh