« Film
objavljeno prije 10 godina
ZAMOR

Soderbergh napušta režiranje filmova i okreće se slikarstvu

Slavni je redatelj naglasio kako redateljsku stolicu planira napustiti tek kada završi još četiri filmska projekta

Fotografija vijesti
Više o

film

,

Steven Soderbergh

,

redatelj

Nakon što se već mjesecima po različitim internetskim forumima šuškalo o tome kako se redatelj Steven Soderbergh povlači iz svijeta filma, Amerikanac je danas na Venecijanskom festivalu odlučio potvrditi glasine, piše Hina.

No, naglasio je kako redateljsku stolicu planira napustiti tek kada završi još četiri filmska projekta. To su špijunski triler "Haywire", biografski film "Liberace", film "Magic Mike" o muškoj striptizeti, te "The Man From UNCLE", visokobudžetna adaptacija istoimene televizijske serije.

Soderbergh se proslavio 1989. filmom "Seks, laži i videovrpce". Sljedeća mu je velika uspješnica bio film "Erin Brokovich" (2000.), nakon kojega je slijedio "Traffic" (2000.) te najuspješniji film "Oceanovih jedanaest" (2001.) za kojim su 2004. i 2007. slijedili nastavci "Oceanovih dvanaest" i "Oceanovih trinaest".

Prema pisanju lista New York Times, Soderberghov likovni izričaj najsličniji je onome apstraktne minimalistkinje Agnes Martin, dok je on sam izjavio kako će "biti prvi koji će sam priznati da ništa ne valja te će se, ostane li bez novca, vratiti i napraviti još jedan film iz serije kriminalističkih komedija o gangsteru Oceanu".

31.08.2011. 17:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh