« Film
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
BURAN APLAUZ

Novi film Romana Polanskog u Veneciji oduševio kritičare

Film "Carnage" adaptacija je slavne broadwayske drame "Bog masakra" Yasmine Reze koja govori o dva para roditelja koji se sastaju da bi razgovarali pošto se njihova djeca potuku u školi

Fotografija vijesti
Više o

Roman Polanski

,

Filmski festival u Veneciji

,

Mostra

Groteskna komedija „Carnage" oduševila je novinare na projekciji najnovijeg filma Romana Polanskog, a slavni se redatelj nada da će i publika na današnjoj premijeri u Veneciji jednako reagirati, piše Hina.

Adaptacija slavne broadwayske drame "Bog masakra" Yasmine Reze govori o dva para roditelja koji se sastaju da bi razgovarali pošto se njihova djeca potuku u školi.

U filmu glume Kate Winslet, Jodie Foster, te John C. Reilly i Christopher Waltz. Sniman je u realnom vremenu, a na komičan način pokazuje nepredvidive zaokrete u "odraslome" pokušaju rješavanja spora.

Iako se "Carnage" događa u Brookylnu, film je snimljen u Parizu jer francusko-poljski redatelj Polanski ne može slobodno putovati Europom jer ga Sjedinjene Države traže zbog protuzakonitog spolnog odnosa s 13-godišnjakinjom iz 1977.

Zbog straha od izručenja iz drugih europskih zemalja, npr. Italije koja surađuje sa Sjedinjenim Državama, Polanski neće u četvrtak navečer neće biti na crvenome sagu Venecije.

Kritičari će sigurno usporediti status Polanskoga i klaustrofobičnu atmosferu filma koji obiluje krupnim kadrovima i likovima koji se kreću naprijed-natrag po malenu stanu.

01.09.2011. 17:17:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh