« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
TIME TO MOVE ON

Društvena tajnica Bijele kuće podnijela ostavku

U studenom prošle godine, Desiree Rogers je bila izložena kritikama zbog upada nepozvanog bračnog para na prvu državnu večeru Baracka Obame

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Bijela kuća

,

ostavka

,

desiree rogers

Socijalna tajnica Bijele kuće Desiree Rogers podnijela je ostavku nakon 14 mjeseci provedenih na dužnosti, na kojoj je bila odgovorna za otvaranje Bijele kuće prema javnosti i oblikovanje imidža američke predsjedničke obitelji, objavile su u petak američke TV mreže.

U studenom prošle godine, Rogers je bila izložena kritikama zbog upada nepozvanog bračnog para na prvu državnu večeru Baracka Obame, održanu u čast indijskoga premijera Mamohana Singha. Incident s nepozvanim gostima Michaele i Tareqom Salahijem, donio je negativni publicitet Bijeloj kući i samoj Rogers, i zasjenio Obamain 'prvi veliki događaj' u Bijeloj kući, pa se postavljalo pitanje može li Rogers ostati na dužnosti, izvijestio je ABC News.

Glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs, rekao je da Rogers nije zamoljena da napusti dužnost te kako smatra da incident s nepozvanim parom nije odigrao ulogu u njezinoj odluci da napusti Bijelu kuću. Jedan dužnosnik administracije kazao ja za ABC News da je vodeći kandidat za zamjenu Rogers u ulozi društvene tajnice Bijele kuće Julianna Smoot, šefica osoblja američkog ministra trgovine Ron Kirka.

Rogers je izjavila kako je za nju pravo vrijeme da krene dalje. "Nakon što smo završili prvu godinu, dobro je vrijeme za mene da istražim mogućnosti u korporativnom svijetu", izjavila je Rogers za dnevni list Chicago Sun Times od petka. Predsjednik Obama i prva dama Michelle Obama u petak su objavili priopćenje u kojem ističu da su "izuzetno zahvalni" svoj dugogodišnjoj prijateljici Rogers, "za sjajan posao koji je obavila kao socijalna tajnica Bijele kuće".

"Ona je organizirala stotine zabavnih i kreativnih događanja za vrijeme svog boravka ovdje i nedostajat će nam. Zahvaljujemo joj na službi i želimo sve najbolje u budućim poslovima", istakao je američki predsjednički bračni par Obama. (hina/metro-portal)

27.02.2010. 09:39:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh