« Iza ogledala
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
OPA :)

Snowden tvrdi da izvanzemaljci kodiraju svoje poruke

Vrlo zanimljiva teorija najpoznatijeg svjetskog zviždača Edwarda Snowdena o izvanzemaljcima dobiva na težini kad se zna čime se bavio u životu ...

Poruke izvanzemaljaca su kodirane?
Poruke izvanzemaljaca su kodirane? (Arhiva)
Više o

izvanzemaljci

,

poruke

,

dešifriranje

,

pozadinsko zračenje

,

Edward Snowden

,

Fermijev paradoks

,

Neil deGrass Tyson

Edward Snowden tvrdi da je riješio Fermijev paradoks, poznato pitanje koje traži odgovor - zašto još nismo primili signale izvanzemaljaca kad je svemir toliko velik i toliko star.

Rješenje je, kaže najpoznatiji zviždač, najjednostavnije moguće (kao uostalom i velika većina istina) - ne možemo ih primjetiti jer su kodirane da izgledaju kao pozadinsko zračenje

Snowden je razgovarao s Neilom deGrasse Tysonom istaknuvši kako je na Zemlji univerzalna potreba za šifriranjem informacija, pa ne vidi nikakvog razloga da se jednako ne ponašaju i izvanzemaljske civilizacije.

Snowden je glasovitom astrofizičaru rekao da kada gledate dobro šifriranu informaciju, uopće ne shvaćate da je šifrirana. Informaciju bi tada bilo nemoguće razlikovati od pozadinske buke, famoznog pozadinskog zračenja svemira.

Ukratko, kad analiziramo sve što hvataju naši sateliti, ili sve što čujemo od naše civilizacije, ako izvanzemaljci zaista postoje, sva njihova komunikacija je nama kodirana.

Ono što čujemo, izvanzemaljsku televiziju ili telefonski razgovor ili poruka svemirskog broda matičnom planetu - što god - ne možemo razlikovati od kozmičke pozadinske radijacije, tvrdi Snowden.

22.09.2015. 13:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh