« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SVE ZATVORENO

Snježna oluja opet prouzročila kaos na istoku SAD-a

Promet je u potpunom kolapsu, a stanje u Washingtonu je toliko loše da su s cesta povučene čak i ralice

(Getty Images)
Više o

SAD

,

New York

,

Washington

,

snježna oluja

,

prometni kolaps

,

Istočna obala

Snježna mećava u srijedu je izazvala pravi kolaps u američkoj regiji srednjeg Atlantika, dovodeći do zatvaranja zračnih luka, prekida željezničkog i cestovnog prometa, a u Washingtonu je obustavljen i rad zimske službe te ekipa koji popravljaju kvarove na elektro-mreži.

U zračnoj luci Ronald Reagan u Washingtonu palo je oko 25 cm novoga snijega, a u zapadnom Marylandu i do 40 cm, na 60 do 90 cm postojećeg snježnog pokrivača, od oluje tijekom prošloga vikenda. Svi letovi su otkazani na tri zračne luke na području Washingtona i Baltimorea.

Snijeg nošen vjetrom do 75 km/h onemogućio je hitnim ekipama popravke elektro-mreže, a gradske vlasti u Washingtonu povukle su kamione-ralice s cesta, do prolaska mećave.

Vlasti u Baltimoreu, najvećoj američkoj luci 50 km sjeverno od Washingtona, zabranile su promet privatnim vozilima u gradu, a bez struje je ostalo više od 10.000 kućanstava.

U Washingtonu su Kongres i vladine službe zatvorene već treći dan, a škole ne rade do idućega tjedna, pa 1,1 milijuna đaka u regiji ima neplanirane zimske praznike. Većina trgovina, restorana i ureda je zatvorena. U Pennsylvaniji je guverner zatvorio za sav promet velike dijelove autocesta, uključujući i one na prilazima Philadelphiji.

Mnogi u regiji još uvijek su bez struje od snježne oluje tijekom vikenda. Samo u Washingtonu u mraku je 18.000 kućanstava, a očekuje se da će novo nevrijeme s olujnim vjetrom izazvati još više kvarova na elektro-mreži.

Nacionalna meteorološka služba proširile je upozorenje za snježnu mećavu i za New York, gdje pada gusti snijeg a najavljeno da se može očekivati do 40 cm. U New Yorku škole ne rade, kao ni Ujedinjeni narodi, a većina letova na newyorškim aerodromima je otkazana. (hina/metro-portal)

10.02.2010. 22:14:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh