« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
VRIJEME

Snijeg zabijelio Hrvatsku, stižu i minusi

Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4 na kopnu te od 8 do 13 °C na Jadranu, javlja DHMZ

Snijeg na cestama, vozite oprezno
Snijeg na cestama, vozite oprezno (Screenshot HAK)
Više o

vrijeme

,

prognoza vremena

,

stanje u prometu

Hrvatsku danas ujutro očekuje oblačno vrijeme, mjestimice uz snijeg, a na Jadranu kišu i lokalne pljuskove s grmljavinom. Potom postupni prestanak oborine i razvedravanje sa sjeverozapada, no na jugu zemlje će se do kraja dana zadržati oblačno s kišom, a u unutrašnjosti Dalmacije snijegom.

Slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar, poslijepodne će okrenuti na jugozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a na krajnjem jugu jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4 na kopnu te od 8 do 13 °C na Jadranu, javlja DHMZ.

Snijeg, mjestimice vrlo gust, pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji pa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i obratno trenutno nema slobodnog cestovnog pravca, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zimski uvjeti i na dionici A1

Zbog snijega i vjetra, samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica; dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3) i dionica Jadranske magistrale DC8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene DC8.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i Karlovačkoj županiji, uključujući dionice autocesta: A1 Bosiljevo-Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, kao i staru cestu kroz Gorski kotar DC3 na dionici Kikovica-Zdihovo te DC1 Čeglje-Karlovac-Gračac-Knin.Na većini državnih cesta Karlovačke županije promet je zabranjen za teretna motorna vozila iznad 3,5 tone.

03.01.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh