« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
OPREZNA VOŽNJA

Snijeg i mokri kolnici otežavaju promet

Ceste su mokre i skliske od kiše u većem dijelu zemlje, a promet ponegdje otežavaju magla i jak vjetar

Snijeg i mokri kolnici otežavaju promet
Snijeg i mokri kolnici otežavaju promet (Željko Hajdinjak/Cropix )
Više o

promet

,

snijeg

,

HAK

,

vjetar

,

magla

,

skliski kolnici

,

mokri kolnici

Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je jutros HAK. U ostatku zemlje kolnici su uglavnom mokri i skliski od kiše.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru. Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić, A 1 Prgomet-Bisko, a ugaženog snijega i leda ima od Zagreba do Bosiljeva.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini cesta u Gorskom Kotaru i Lici te u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zimski su uvjeti i na županijskim i lokalnim cestama na području grada Senja. Od 8 sati ukinuti su zimski uvjeti na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Bosiljeva.

Zbog vode na kolniku zatvorena je državna cesta D 9 u Metkoviću, granični prijelaz Gabela Polje, D 62 Mali Prolog-Kula Norinska i županijske ceste ŽC 6218 Metković-Vid i ŽC 6217 Rogotin-Kula Norinska u mjestu Rogotin.

Zbog izlijevanja mora, zatvorena je ŽC 5002 Tar-Novigrad kod Antenala.

Na graničnim prijelazima za osobna vozila nema čekanja. Za teretna vozila zabrana je ulaska u Republiku Sloveniju na svim graničnim prijelazima.

U prekidu su katamaranske linije Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis, Split-Hvar-Korčula, Split-Bol-Jelsa, te trajektna Sumartin-Makarska. (hina/metro-portal)

03.12.2010. 08:15:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh