« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
STANJE U PROMETU

Snijeg i bura ponovno prepolovili Hrvatsku

HAK moli vozače kamiona s prikolicom i tegljača s poluprikolicom da ne kreću na put u smjeru Rijeke i Dalmacije zbog zabrane kretanja tih kategorija vozila kroz Gorski kotar i Liku

Snijeg je zameo većinu prometnica u središnjoj Hrvatskoj
Snijeg je zameo većinu prometnica u središnjoj Hrvatskoj (Arhiva)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

zatvorene ceste

,

stanje u prometu

Snijeg nastavlja podsjećati da smo i dalje kalendarski u zimi, pa nakon prosinca i siječnja koji su bili tropski topli stižu gomile bijelih pahulja i sibirske hladnoće.

Trenutna situacija u prometu je - paraliza. Naime, zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta u Gorskom kotaru i Lici nema prohodne ceste za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto.

HAK moli vozače kamiona s prikolicom i tegljača s poluprikolicom da ne kreću na put u smjeru Rijeke i Dalmacije zbog zabrane kretanja tih kategorija vozila kroz Gorski kotar i Liku i popunjenih odmorišta uz autocestu A1 te u gradu Karlovcu.

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici, 13.km, kod čvora Jankomir, u smjeru Bregane treba voziti opreznije.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve kategorije vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama zbog zimskih uvjeta. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog jakih bočnih udara vjetra.

Za sav promet zbog olujnog vjetra zatvorene su :

  • autocesta A7 Sveti Kuzam-Šmrika u oba smjera
  • Jadranska magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene

Samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice,
  • Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja,
  • DC25 Gospić-Karlobag.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkriveni teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog oštećenja bukobrana za sav promet zatvorena je autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke.

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Na pojedinim dionicama autocesta i državnih cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a upozoravamo i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske te u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Trakošćan-Đurmanec-Čeglje-Karlovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Knin i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Karlovac-Zdihovo-Kikovica.

23.02.2018. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh