« Život
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
HE HE

Smombie - onaj kojem je mozak u smartphonu

Kada tipkate i šetate vidno polje znatno je suženo. Koncentracija na ono što se događa van ekrana smanjena je poprilično, što znači da glavu nosite u torbi

Jeste li i vi smombie?
Jeste li i vi smombie? (Arhiva)
Više o

ovisnost

,

smartphone

,

smombie

,

smartphone zombie

Smombie je izvedenica nastala iz rečenice smartphone zombie. To su osobe koje, poput zombija, hodaju ne gledajući oko sebe, glave zabijene u svoj pametni telefon što i nije baš pametna navika. 

Kada tipkate i šetate vidno polje znatno je suženo. Koncentracija na ono što se događa van ekrana smanjena je.  Ako tomu dodamo i slušalice u ušima naš hod nije nimalo sigurniji od onog s povezom na očima. 

U Njemačkoj se poduzimaju prvi koraci u borbi protiv stradavanja smombija. Prvo su prepoznali da smombiji sve više stradavaju. Loše navike teško je promijeniti pa su odlučili barem ublažiti posljedice. Na pločnike na opasnim raskrižjima i prijelazima preko pruga postavili su led svjetla, slično kao podni semafor, a nerijetko se postavljaju i prometni znakovi poput ovoga na slici članka.

Kao i svaka ovisnost i ova može biti pogubna za vaše međuljudske odnose, a pogotovo obiteljske i ljubavne. 

I ovdje je prvi korak ka izlječenju priznati sebi da imamo problem. I taj problem spremiti u džep barem kada vozimo i hodamo. Nije ova ovisnost ništa manje opasna od drugih. Samo nam je malo novija. 

02.02.2017. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh