« Seks
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
MA DA?

Smisao života je izgleda vrlo jednostavno pronaći

Za zadovoljstvo nije bilo bitno jeste li u vezi, braku, imate li stalnog partnera/icu ili je to bio seks na jednu noć

Ako tražite smisao života...
Ako tražite smisao života... (Arhiva)
Više o

seks

,

smisao života

Smisao života nije vam baš najjasniji i kad si postavite to pitanje obično završite u nekim nebuloznim filozofijama o svemu i svačemu? E, pa izgleda da je tome kraj i da su znanstvenici pronašli o čemu se radi... a odgovor je i više nego jednostavan...

Naime, nedavna studija Todd B. Kashdana i kolega sa Sveučilišta George Mason zatražila je od sudionika da odgovore na niz pitanja koja se odnose na njihovo zadovoljstvo životom i učestalost, intimnost i užitak zbog seksualne aktivnosti. 

Zadovoljstvo životom mjereno je s nekoliko parametara, uključujući raspoloženje i smatraju li svoj život značajnim.

Pitanje koje su koristili kako bi utvrdili bilo je "koliko smatrate da je vaš život danas imao smisla i značaja"? Za ovu frazu koja se pojavljuje i na drugim testovima misli se da je dobro mjerilo smatraju li ljudi svoj život smislenim ili ne.

Ispitanici, 152 odrasle osobe koje su većinom bile žene, su upitani da popunjavaju demografska izvješća koja su uključivala jesu li u vezama i informacije o dužini i bliskosti tih veza.

Tada su ih zamolili da svake večeri ispune online obrazac, kako im je smisleno bio dan i jesu li se upuštali u seksualne aktivnosti. Od njih je zatraženo da ocjenjuju tu aktivnost u smislu užitka i intimnosti na standardiziranoj skali.

Analiza je pokazala da seks dovodi do povećanog blagostanja i zadovoljstva, u svim područjima života, sljedeći dan. Dok je utvrđeno da seks utječe na zadovoljstvo sljedeći dan, nije utvrđeno da zadovoljstvo utječe na seks

Zanimljivo je i da izgleda da za zadovoljstvo nije bilo bitno jeste li u vezi, braku, imate li stalnog partnera/icu ili je to bio seks na jednu noć. U svim slučajevima, značaj je tu.

19.09.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh