« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
bolje pola neg' ništa

Smijenjena sisačka "grobarka" koja je komadala plaće radnika

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić prekršio je vlastitu odluku zaposlivši nekoliko ljudi u gradskoj upravi u političkoj trgovini

Ksenija Vrebac, bivša direktorica Gradskog groblja
Ksenija Vrebac, bivša direktorica Gradskog groblja (Miroslav Kiš/Cropix)
Više o

Sisak

,

gradsko groblje sisak

,

dinko pintarić

,

ksenija vrebac

,

mijo domitrović

,

anto rajić hss

Za nju ima, a za radnike nema plaće. To je bila deviza Ksenije Vrebac, sad već bivše direktorice Gradskog groblja u Sisku. Dinko Pintarić, gradonačelnik Siska, nakon saznanja da pohlepna direktorica sebi plaću isplaćuje u cijelosti a radnicima u dva dijela, odlučio je na njeno mjesto postaviti drugu osobu. Dužnost će biti predana Miji Domitroviću, umirovljeniku iz HSS-a.

Zanimljivo je da nakon nevjerojatnog ponašanja gospođe Vrebac, sankcija neće biti put na Zavod za zapošljavanje jer se za nju svim silama traži novo radno mjesto, piše Jutarnji list. Sisak je izgleda raj za sve one koji su političke figure a koji postanu tehnički višak ili pak pogriješe u stilu gospođe Vrebac.

Jutarnji tako navodi nekoliko primjera kršenja nulte stope zapošljavanja u gradskoj upravi - Irma Matanović (HDZ) postala je nova pročelnica društvenih djelatnosti, a njen prethodnik, inače HSP-ovac zauzeo je fotelju pročelnika upravnog odbora za informiranje. S namjerom da udovolji koalicijskom partneru HSS-u, gradonačelnik je formirao čak novi upravni odjel i na njegovo čelo postavio Antu Rajića, naravno iz HSS-a.

Pintarić je na taj način pogazio vlastitu odluku o nultoj stopi zapošljavanja u gradskoj upravi. Ništa novo u Hrvatskoj. Pa ipak, možda bi se takvo djelovanje i moglo progutati da je Pintarić zaposlio nekoga zaista stručnog i u krajnju ruku nezaposlenog. Ne, on je na čelo Gradskog groblja postavio ni manje ni više nego umirovljenika koji je inače po struci grafički inženjer. Vi mladi sa Zavoda za zapošljavanje, tko vas šiša!!!

Valjda jedina dobra vijest proizašla iz usta gradonačelnika Pintarića je uvjerenje da će radnici Groblja imati osiguranu plaću do kraja godine i to iz gradskog budžeta te da će inspekcija pročešljati poslovanje tog poduzeća s ciljem utvrđivanja zašto njeni zaposlenici nemaju za plaće.

20.11.2009. 17:09:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh