« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
NOVOSTI

SmartThings za Samsungove uređaje

SmartThings ekosustav daje Samsung korisnicima bolju kontrolu nad povezanim Galaxy uređajima

SmartThings Find
SmartThings Find (Samsung)
Više o

Samsung

,

uređaji

,

SmartThings Find

Samsungova SmartThings Find mreža trenutno obuhvaća više od 70 milijuna pomoćnih uređaja, a usluga se nastavlja razvijati te donosi poboljšane značajke privatnosti i ažuriranja glasovnih naredbi.

Ažuriranja, koja uključuju mogućnost otkrivanja predmeta u blizini na kojima se nalazi Galaxy SmartTag premium uređaj i upotrebu značajke Bixby za lakše pronalaženje stvari, korisnicima omogućuju veću kontrolu nad povezanim stavkama iz aplikacije SmartThings.

Jedan od najbrže rastućih lokacijskih servisa

SmartThings Find, jedna od istaknutijih značajki SmartThings ekosustava, omogućuje korisnicima Galaxy uređaja da brzo i jednostavno pronađu svoje pametne telefone, tablete, pametne satove i slušalice koristeći Bluetooth Low Energy (BLE) i ultra širokopojasnu (UWB) tehnologiju. Također, ova značajka može pomoći u pronalaženju osobnih predmeta kao što su ključevi, torbe i bicikli, a na kojima je Samsung Galaxy SmartTag premium Bluetooth uređaj.

Svi koji koriste SmartThings Find mogu pomoći drugima u pronalasku zagubljenih predmeta tako što će uključiti aplikaciju SmartThings. Od pokretanja usluge u listopadu 2020. registrirano je više od 70 milijuna uređaja, dok je 700 milijuna korisnika Galaxy pametnih uređaja dijelom SmartThings Find mreže, čineći je tako jednom od najbrže rastućih usluga lokacijskih servisa na svijetu.

Unaprijeđen novim značajkama sigurnosti i praktičnosti

Ljudi sve više koriste SmartThings Find kako bi pratili predmete i stvari koje su im bitne. Naime, više od polovice korisnika svoj Galaxy SmartTag premium Bluetooth uređaj pričvršćuje na ključeve svoga doma ili automobila, a nakon toga slijede ih ruksaci, novčanici i bicikli. Od sljedećeg tjedna korisnici Galaxy uređaja imat će još dva nova dodatka u SmartThings Find značajki, koje će pronalazak predmeta učiniti praktičnijim, ali i pružiti mir korisnicima po pitanju njihove sigurnosti.

Samsung korisnici će odsada moći koristiti Bixby za lociranje predmeta na kojem se nalazi Galaxy SmartTag, što znači da pretragu za zagubljenim predmetom mogu započeti korištenjem svoga glasa. Korisnici mogu vrlo lako i brzo pronaći svoje stvari tako što će izgovoriti ime svog SmartTag uređaja. Primjerice, ako korisnik pita „Bok Bixby, gdje je moj bicikl?", Bixby će odmah nazvati i podijeliti točnu lokaciju bicikla uz zvukovnu obavijest.

Uz to, nova značajka Unknown Tag Search može otkriti Galaxy SmartTag uređaj koji nije u vlasništvu korisnika, ali se nalazi u blizini. Pritiskom na gumb za pokretanje, Unknown Tag Search skenira nepoznate SmartTag uređaje i pruža popis istih, bez praćenja točne lokacije. Kao i dosada, svi korisnički podaci SmartThings Find usluge šifrirani su i sigurnosno zaštićeni nasumičnim privatnim ID-om, koji se mijenja svakih 15 minuta, osiguravajući da lokacija uređaja bude poznata isključivo vlasniku uređaja. 

Piše: Sanja Ledinek
29.04.2021. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh