« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
NEGATIVNE POSLJEDICE

Smanjenje RTV pristojbe onemogućilo bi rad javne televizije

HRT je priopćila da je iznenađena Vladinim prijedlogom izmjena Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji

(Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Vlada

,

HRT

,

RTV pristojba

Njime bi se RTV pristojba od 1. kolovoza smanjila s dosadašnjim 80 kuna na 60 kuna. HTV je izrazila nadu da će Vlada preispitati taj prijedlog koji je upućen Hrvatskom saboru.

Smanjenjem RTV pristojbe "bi se znatno otežalo pa gotovo i onemogućilo ostvarivanje uloge HRT-a kao javnog servisa", stoji u priopćenju v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josipa Popovca.

HRT u priopćenju navodi kako se nadaju da će imati priliku Vladi RH ukazati na sve negativne posljedice koje bi smanje RTV pristojbe "moglo imati po HRT, ali i cjelokupan medijski prostor u Hrvatskoj".

Vlada RH je na današnjoj sjednici predložila da se pristojba koju građani plaćaju za taj javni servis smanji s 1,5 na 1,125 posto prosječne neto plaće zaposlenih u Hrvatskoj prema statističkim podacima za prethodnu godinu.

Prihvati li Hrvatski sabor Vladine izmjene Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji, građani bi od 1. kolovoza RTV pretplatu umjesto dosadašnjih 80 kuna plaćali 60 kuna.

Visina pristojbe predstavlja značajan teret građanima s obzirom na trenutačnu gospodarsku situaciju te ju je nužno uskladiti s platežnom moći građana, kazao je ministar kulture Božo Biškupić. (hina/metro-portal)

10.06.2010. 20:07:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh