« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
LOVA DO KROVA

Slučajni milijunaši zahvaljujući Facebooku

Odluka da Facebook izađe na tržište dionica učinila je neke sretnike toliko bogatima da ne moraju više prstom mrdnuti do kraja života

Fotografija vijesti
Više o

grafiti

,

Facebook

,

Mark Zuckerberg

,

milijunaši

,

dionice Facebooka

,

David Choe

Kada je David Choe na početku nastajanja Facebooka pristao prekriti uredsku zgradu grafitima nije ni sanjao da će u proljeće 2012. postati multimilijunaš koji do kraja života više ne mora mrdnuti prstom.

Naime, 2005. godine tadašnji predsjednik Facebooka Sean Parker ponudio je umjetniku Davidu Choeu dionice socijalne mreže kao naknadu od nekoliko tisuća dolara za oslikavanje sjedišta firme u Palo Altou. Choe je nevoljko pristao na naknadu jer je smatrao kako je Facebook smiješna tvrtka s besmislenim proizvodom. Kako je samo bio u krivu.

U ožujku ove godine kada Facebook plasira na burzu svoje dionice David Choe će postati bogatiji za 200 milijuna dolara, a ako njegove grafite sagledamo kao jedinstveno umjetničko djelo onda ta slika postaje najskuplja umjetnina u povijesti.

David Choe nije jedini koji će profitirati od Facebookovih dionica, ista milijunaška sudbina očekuje tisuću zaposlenika, a pogotovo one koji su bili uz Marka Zuckerberga kada je započinjao s osnivanjem tvrtke.

04.02.2012. 17:12:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh