« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NISAM KRIV

Slučaj Pukanić: Slobodan Đurović očekuje oslobađajuću odluku

Đurović, šestooptuženi u slučaju ubojstva Ive Pukanića, svu svoju obranu sažeo je u jednu rečenicu: "Nisam kriv, nemam se od čega braniti jer nisam ništa napravio"

Slobodan Đurović
Slobodan Đurović (Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Ivo Pukanić

,

suđenje

,

Robert Matanić

,

Slobodan Đurović

Na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića, šestooptuženi Slobodan Đurović ustvrdio je danas treći dan iznošenja svoje obrane da USKOK-ova optužnica protiv njega ne raspolaže ni jednim dokazom te da se nada da će se sudsko vijeće voditi dokazima i osloboditi ga krivnje. Đurović tvrdi da je prvooptuženom Robertu Mataniću u zatvoru u Sremskoj Mitrovici pomogao zbog svoje intimne prijateljice s kojom je bio u vezi. Njezino ime nije želio otkriti jer je, kaže, supruga poznate javne osobe.

"Optužen sam za monstruozno kazneno djelo, dao sam sve privatne i poslovne podatke o sebi kako bi se lakše raščistilo da je gruba greška dovoditi mene u bilo kakvu vezu s kaznenim djelom", kazao je Đurović na zagrebačkom Županijskom sudu. Ustvrdio je da je jedina njegova greška što je pomogao Mataniću i što ga je upoznao kad je prvooptuženi izašao na slobodu. Na upit sutkinje Ivane Kršulj zašto se kao poslovan čovjek nalazio s Matanićem koji je bio optužen u Bugarskoj za teška kazna djela, odgovorio je da je Matanić oslobođen optužbi. Na upit kako gleda na presudu Mataniću u Srbiji od dvije i pol godine zatvora zbog držanja oružja, odgovorio je da to nije gledao kao nešto loše jer je u Srbiji tradicija nositi oružje.

Rekao je da čitavu obranu može staviti u jednu rečenicu: "Nisam kriv, nemam se od čega braniti jer nisam ništa napravio", ali se, kaže, našao u poziciji da se mora braniti od lažnih iskaza. Ako sam u Hrvatsku došao šest dana nakon kaznenog djela, a da imam s njim veze, onda nisam za zatvor nego za ludnicu jer to ne bi učinio ni jedan maloumnik, kazao je. Na pitanja branitelja ispričao je kako je 2007. i 2008. radio na projektima u Bugarskoj i Crnoj Gori vrijednima milijune eura i da je imao brojne tvrtke koje su se bavile nekretninama i izgradnjom projekata.

Đurović rekao je da nikad nije imao kontakte sa Stankom Subotićem, Milom Đukanovićem, Ratkom Kneževićem i Vladimirom Zagorcem. Na pitanje USKOK-a da objasni koja je podloga uplate 780.000 eura njegovoj tvrtki nekoliko dana prije atentata na Pukanića, Đurović je rekao da je ishodovao povećanje zemljišta za građenje na parceli u Beogradu. Suđenje se nastavlja sutra kad će predstavnik USKOK-a nastaviti ispitivati Đurovića, optuženog da je bio veza između svog kuma Sretena Jocića, navodnog naručitelja ubojstva i petorice atentatora. (hina/metro-portal)

29.09.2010. 17:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh