« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
750 STRANICA

Slučaj Pukanić: Gotovo novo telekomunikacijsko vještačenje

Sudsko vijeće je najprije odbilo zahtjev obrane za novim telekomunikacijskim vještačenjem, ali je na kraju naložilo da ga napravi neovisni stručnjak

slučaj Pukanić
slučaj Pukanić (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Ivo Pukanić

,

slučaj Pukanić

,

Ivana Kršul

,

suđenje Pukanić

,

crni petak

Novo telekomunikacijsko vještačenje danas je uručeno obrani i optužbi na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića, a s obzirom da je riječ o nalazu na više od 750 stranica stranke u postupku dobile su rok od tjedan dana da se pripreme za ispitivanje vještaka na idućem ročištu.

Riječ je o vještačenju telefonskih kontakata optuženika, nekih svjedoka, ali i ubijenog novinara i suvlasnika tjednika Nacional. Osim osoba s kojima su optuženici razgovarali, vještačenjem se otkrivaju i mjesta na kojima su se nalazili u trenutku poziva.

Novo vještačenje sudsko vijeće zatražilo je prije ljetne stanke, nakon zahtjeva obrane da se kao nezakonita odbace sva vještačenja napravljena u policijskom Centru za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić".

>> Krunski svjedok patološki lažljivac, kriminalac i ovisnik o heroinu?

Iako je najprije odbilo zahtjev obrane, vijeće je u međuvremenu promijenilo stav u vezi telekomunikacijskog nalaza i naložilo da novo napravi neovisni stručnjak.

Neovisni vještak Miroslav Baća za pripremu je dobio rok od 60 dana, a sutkinja Ivana Kršul na današnjem je ročištu izvijestila da je sud zaprimio njegov nalaz te da će se vještak u sudnici ispitati 15. i 16. rujna.

Za ubojstvo Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića USKOK tereti Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Željka Milovanovića, Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića. On je optužen kao veza sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je atentat navodno platio 1,5 milijuna eura. (hina/metro-portal)

08.09.2010. 12:00:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh