« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NEZAKONITO KUKURIKANJE

Slučaj Pevec: Podnesen zahtjev za određivanje pritvora za Višnju i Zdravka

Višnja i Zdravko Pevec te računovotkinja Dragica Barišić privedeni su sinoć na Županijski sud u Bjelovaru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Miščević/CROPIX)
Više o

Pevec

,

pritvor

,

Zdravko Pevec

,

Višnja Pevec

,

tablica znakova kineski horoskop

Županijsko državno odvjetništvo iz Bjelovara podnijelo istražni zahtjev s prijedlogom za određivanje pritvora za dvoje uhićenih iz slučaja "Pevec".

Neslužbeno se doznaje da je riječ o bračnom paru Pevec - Višnji i Zdravku.

Državno odvjetništvo podnijelo je istražni zahtjev s prijedlogom za pritvor uhićenih Županijskome sudu u Bjelovaru tako da će ih, doznaje se od predsjednice toga suda Milenke Slivar, u ponedjeljak ponovno ispitati istražni sudac, koji će im reći i za što ih se tereti, a tada će razmotriti i zahtjev za pritvorom. Dežurna istražna sutkinja Antonija Bagarić izvijestila je upravu istražnog zatvora u Bjelovaru da se uhićenicima produljuje zadržavanje do ponedjeljka.

Višnja i Zdravko Pevec te računovotkinja grupacije "Pevec" Dragica Barišić privedeni su sinoć na Županijski sud u Bjelovaru nakon gotovo dvadeset sati kriminalističke istrage u bjelovarsko-bilogorskoj Policijskoj upravi. Policija je na sud donijela veliku količinu dokumentacije, a neslužbeno se doznaje da je riječ o papirima koji potvrđuju nezakonite transakcije od 17 milijuna kuna. Računovotkinja grupacije "Pevec" Dragica Barišić puštena je sinoć na slobodu.

Bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava izvijestila je u kratkom priopćenju da je kriminalistička policija nakon višemjesečne istrage utvrdila osnovanu sumnju da su tri odgovorne osobe u tvrtkama "Pevec" d.o.o. i "Pevec Transporti" d.o.o. iz Bjelovara počinile kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te da su pomagale počiniti kaznena djela. Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv svih troje uhićenika. (hina/metro-portal)

04.06.2010. 18:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh