« Knjiga
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci

Složenost seksualne želje i kako prepoznavati obmane

Knjiga pomaže boljem zbližavanju s partnerom
Knjiga pomaže boljem zbližavanju s partnerom
Više o

Daniel Goleman

,

Emocionalna inteligencija

,

Socijalna inteligencija

,

seksualnost

Daniel Goleman, autor knjige Emocionalna inteligencija (Mozaik knjiga), uspješnice međunarodnih razmjera prodane u više od pet milijuna primjeraka širom svijeta, napisao je drugi izvrstan sažetak najnovijih otkrića iz područja biologije i neurologije, otkrivajući nam da smo ‘ožičeni za spajanje jedni s drugima’ (wired to connect) i da naše veze i odnosi imaju jak utjecaj na sve vidove našega života.
Svakodnevne interakcije s roditeljima, supružnicima, šefovima pa čak i s nepoznatima, oblikuju naš mozak te pozitivno ili negativno utječu na stanice u tijelu, sve do razine gena, u mnogo većoj mjeri nego što smo toga svjesni.

U Socijalnoj inteligenciji Daniel Goleman istražuje tu mladu znanost i njezino  značenje za naš interpersonalni svijet. Njezino je temeljno otkriće da smo građeni za društvenost, za neprestani ‘neuro-balet’ koji ostvaruje poveznicu na razini mozak-mozak sa svime oko nas.

ČovjekoljubljeVijest koja najviše ohrabruje, a koju nam Goleman iznosi s najdubljim uvjerenjem, jest da imamo ugrađenu sklonost prema empatiji, suradnji i čovjekoljublju.

Goleman objašnjava točnost prvih dojmova, temelje karizme i emocionalne moći, složenost seksualne privlačnosti i kako prepoznajemo laži. Otkriva i ‘tamnu stranu’ socijalne inteligencije, od narcisizma do makijavelizma i psihopatije, te odgovara na pitanje postoji li način kako odgojiti djecu da budu sretna.                  (METRO) 

02.07.2008. 21:30:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh