« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
KAD SRCE KAŽE ODMOR...

Slovenski političari vole hrvatski Jadran

Iako neki to ne vole priznati, pa lažno tvrde da 'nikada odmor ne provode u Hrvatskoj', mnogima je glavna destinacija upravo hrvatska obala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marija Mihić/CROPIX)
Više o

Slovenija

,

godišnji odmor

,

slovenski političari

,

hrvatska obala

,

ljetovanje

Većina slovenskih političara i ove godine ljetuje u inozemstvu, ali na pitanja novinara gdje će i kako provesti dane dopusta najviše vole odgovoriti 'u Sloveniji' i 'u obiteljskom krugu', piše slovenski tisak. Poznat je slučaj nekadašnjeg slovenskog ministra vanjskih poslova koji je u jednom prilikom prije izbora naglasio da na odmor nikad ne ide u Hrvatsku, iako je nekoliko tjedana prije toga viđen na dubrovačkom Stradunu, gdje se nije skrivao.

Hrvatska, Grčka i Turska najčešće su ljetne destinacije slovenskih političara kojima je ovaj tjedan počeo dvotjedni kolektivni dopust, počevši od predsjednika države i vlade, pa do ministara i članova parlamenta, piše u četvrtak mariborski list Večer.

Iako je priznavanje ljetovanja u susjednoj državi zbog emocionalnih 'opterećenja' neriješenom granicom u Sloveniji postalo gotovo politički nekorektnim činom, odlazak na hrvatsku obalu potvrdio je nemali broj zastupnika i članova vlade, te mariborski gradonačelnik Franc Kangler, dok je ministar za visoko školstvo i tehnologiju Gregor Golobič izjavio da će jedriti na Jadranu, ne navodeći lokaciju.

Ministrica za javnu upravu Irma Pavlinič Krebs izjavila je da će dio dopusta provesti u Sloveniji, a dio u Hrvatskoj, u Novigradu, gdje s obitelji ljetuje zadnjih nekoliko godina.

Slovenski predsjednik Danilo Tuerk i čelnik najjače oporbene stranke Janez Janša dopust će provesti u Sloveniji u krugu obitelji, navodi mariborski list.Tuerk se odlučio za aktivni odmor u Julijskim Alpama sa suprugom Barbarom, a iskoristit će ga i za brze šetnje te čitanje knjiga koje nije uspio pročitati tijekom godine. U blizini predsjednika, u selu Lepena blizu Bovca, svoj će godišnji odmor u vlastitoj vikendici provesti i bivši premijer Janez Janša, zajedno sa suprugom Urškom s kojom se nedavno vjenčao.

Zbog gospodarske krize, ali i poruka koje moraju uputiti svojim biračima, slovenski političari zadnjih godina najčešće izjavljuju da će odmor provesti skromno i u obiteljskom krugu, i to 'proučavajući ljepote slovenskih planina i obale'.

Izvor: Hina

06.08.2009. 13:30:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh