« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
POMOĆ SUSJEDA

Slovenski policajci i vojnici uključili se u potragu za Antonijom

Slovenska se vojska uključila u potragu svojim čamcem opremljenim sonarom s kojim će pretraživati dno vodenih površina

Fotografija vijesti
Više o

Antonija Bilić

,

Dragan Paravinja

Hrvatskim službama koje pretražuju terene i vode priključila se i grupa slovenskih policajaca i pripadika vojske, koji će čamcem opremljnim sonarom slovenske vojske pretraživati dna vodenih površina, prenosi Hina.

Sonar se spušta u dubinu od 10 posto ukupne dubine vode i radi po principu odbijanja zvukova o predmete koji se nalaze na dnu vodene površine. Na kompjuteru koji zaprima povratnu informaciju vide se obrisi predmeta s dna vodene površine. Uređaj evidentira frekvencije od 400 do 900 kHz.

Ovaj uređaj uspješno je korišten u Sloveniji prilikom pretrage rijeke Drave i Soče.

Slovenski kolege su se priključili potrazi na prijedlog hrvatske specijalne policije i na poziv glavnog ravnatelja hrvatske policije Olivera Grbića.

Inače, jutros je nastavljena potraga za nestalom 17-godišnjom Drnišankom Antonijom Bilić.

Potraga će obuhvatiti šire područje od mjesta Oklaja do naselja Kistanje, te korito rijeke Krke.

Prema riječima Marice Kosor, glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske, osobito će se pregledavati rukavci i dno jezera Brljan prema hidrocentrali, a u potrazi će i danas sudjelovati ronioci specijalne policije, pripadnici policijskih uprava iz Zadra, Splita i Šibenika, Hrvatske gorske službe spašavanja i vatrogasaca, sveukupno oko 130 ljudi.

28.06.2011. 12:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh