« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
OBJAVLJENO GREŠKOM?

Slovenska vlada se 'svađa' oko mjera štednje

Na web slovenske vlade navodno je greškom postavljena snimka na kojoj ministar pravosuđa prijeti ostavkom

(Igor Zaplatil/DELO/CROPIX )
Više o

Slovenija

,

slovenska vlada

,

Aleš Zalar

,

Irma Pavlinič-Krebs

Slovenska vlada u četvrtak je hitno preinačila svoj internetski portal nakon što je na njemu objavljena audio snimka vladine rasprave o smanjenju broja zaposlenih u ministarstvima i javnoj upravi za ukupno dva posto u ovoj godini.

Na snimci, koja je prema vladinim izjavama objavljena zbog tehničke pogreške, ministar pravosuđa Aleš Zalar prijeti ostavkom ako se broj zaposlenih u njegovu ministarstvu smanji s 201 na 130, te žustar odgovor ministrice javne uprave Irme Pavlinič-Krebs da u tom slučaju treba u zapisniku jasno navesti kako vlada odustaje od svojih mjera štednje, odnosno smanjenja broja zaposlenih u državnoj upravi.

"Mjerama smo u ovoj godini obećali smanjiti broj zaposlenika za dva posto, a broj se u nekoliko mjeseci povećao za 400. Bolje je onda da od mjere odustanemo", rekla je na snimci ministrica Krebs. Tomu se suprotstavio predsjednik vlade Borut Pahor, rekavši da je potrebno dodatno usklađivanje.

Ministar Zalar je novinarima zanijekao da je stvarno mislio odstupiti, dok je Pahor rekao da nije bila riječ o svađi pojasnivši da se o tako bitnim stvarima ne može raspravljati 'opušteno'.

Izvor: Hina

02.07.2009. 22:24:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh