« Svijet
objavljeno prije 15 godina
ZAŠTIĆENI SVJEDOK

Joca Amsterdam zna gdje su famozni dragulji?

Ako Sreten Jocić otkrije gdje su dragulji može dobiti status zaštićenog svjedoka

(CROPIX)

Izvor iz vrha vlasti u Srbiji za Blitz je izjavio kako se, u vrijeme kada je Vladimiru Zagorcu njemački draguljar Jozef Rothajhner predao dragulje kao osiguranje za posao kupovine oružja, Zagorec povezao sa Sretenom Jocićem.

Joca Amsterdam zbog toga bi, kako javlja Net.hr, lako mogao postati zaštićeni svjedok jer navodno zna gdje su dragulji Vladimira Zagorca. Uvjet je to koji su za takav status postavile hrvatske vlasti, tvrdi politički vrh u Srbiji.

"U to vrijeme počeli su i kontakti Zagorca i Jocića, koji su zajedno kupovali oružje za hrvatsku, odnosno za srbijansku vojsku. Njihovi kontakti nastavljeni su i poslije rata. Jocić se upleo u Zagorčeve poslove i nakon što je umirovljeni general osuđen zbog krađe dijamanata. Zagorčev odvjetnik javno je potvrdio da se sastajao s Jocićem. Pregovarali su da Jocić otkupi Zagorčeve nekretnine, koje su procijenjene na 100 milijuna eura", izjavio je anonimni izvor iz srpske vlasti.

Isti izvor tvrdi da hrvatska policija ima saznanja o Zagorčevim i Jocićevim kontaktima iz tog razdoblja i zajedničkim poslovima s tada najvećim trgovcima oružjem.

"Hrvatska policija vjeruje da je Zagorec dijamante sakrio na sigurno i da je to izveo preko Sretena Jocića. Ukoliko otkrije gdje su sporni dragulji, Jocić bi mogao računati na status svjedoka-suradnika."

03.07.2009. 12:43:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh