« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
okupacija na netu

Slovenska posizanja za hrvatskom zemljom

Nova karta objavljena na stranicama Agencije RS za okoliš okupirala cijelu Savudrijsku valu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Agencija RS za okolje)
Više o

blokada pregovora s EU

,

karta slovenije okupacija

,

slovenija okoliš karta

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija ocijenilo je u ponedjeljak nekorektnim i pravno neutemeljenim zemljovid objavljen na internetskim stranicama Agencije Republike Slovenije za okoliš na kojoj je cijeli Piranski zaljev/Savudrijska vala prikazan kao slovenski.

"Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija ocjenjuje kako je prikaz nekorektno izrađen, pravno neutemeljen i, što je posebice vidljivo kod ucrtane granice na moru, u suprotnosti s međunarodnim pravom, o čemu je hrvatska strana opetovano već ukazivala i o tome prosvjedovala kod slovenske strane", navodi se u priopćenju MVPEI-a dostavljenom Hini.

"Tako nekorektno prikazana granična crta na moru i određene točke na kopnu još jednom pokazuju koliko su različita međusobna stajališta vezana za pitanje razgraničenja između dviju država, te jasno pokazuje da je pravi način rješavanja tog otvorenog pitanja podnošenje tog spora pred Međunarodni sud u Haagu, u skladu s postignutim dogovorom dvojice predsjednika vlada Republike Hrvatske i Republike Slovenije s Bleda iz kolovoza 2007. godine", zaključuje se u priopćenju.

19.01.2009. 18:27:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh