« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
aplauz

Hrvatskoj pomaknuli granice, a Sloveniji dali Zagorje

Citroen se izblamirao prekrojenom kartom Europe u svojim brošurama

Više o

Citroen

,

Citroen karta

Francuski proizvođač automobila Citroen ispričao se zbog tiskanja zemljovida u kojem je potpuno prekrojio granice zemalja bivše Jugoslavije, objavilo je bosanskohercegovačko ministarstvo vanjskih poslova.

Upravni direktor Citroena Frederic Banzet bosanskohercegovačkom veleposlanstvu u Parizu poslao je pismo isprike u kojem je izrazio žaljenje zbog zemljovida koji se našao u promotivnim materijalima Citroena za 2010. godinu.

Na tom zemljovidu BiH uopće ne postoji, a na njezinom se mjestu nalazi Hrvatska, čiji je, pak, dobar dio teritorija pripisan Sloveniji, uključujući i granicu sa Srbijom na istoku. Citroen je ignorirao i postojanje Crne Gore i Srbiji dao njezin teritorij i izlaz na more. Kosova također nema na karti.

"Banzet je informirao veleposlanstvo da je zaustavio distribuciju toga materijala i naredio uništavanje preostalih kopija", priopćilo je bosanskohercegovačko ministarstvo koje je najžešće prosvjedovalo protiv takve karte.

No, Citroen nije progriješio samo na Balkanu. Malta je tako ispala veća od Korzike, Moldavija je dobila izlaz na Crno more, a Rusija ostala bez Kalinjingrada.

Izvor: Hina

23.07.2009. 10:33:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh