« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Slovenija otkrila svog Fritzla

Nasilni otac pod sumnjom rodoskvrnuća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

incest

,

Slovenci

,

slovenski Fritzl

,

Fritzl iz Ptuja

,

silovanje kćerke

Sloveniju je šokirao slučaj nasilnog oca brojne obitelji koja živi u gradiću Ptuj, a koji je ovih dana uhićen zbog sumnje da je silovao vlastitu maloljetnu kćer.

Neki mediji u četvrtak već prave usporedbe sa lanjskim monstruznim slučajem otkrivenim u susjednoj Austriji i govore o "dobro organiziranom Fritzlu iz Ptuja".

Otac je uhićen pod sumnjom da je godinama silovao svoju maloljetnu, sada 15-godišnju kćerku. Ona se sada nalazi pred porodom, smještena u jednu bolnicu u Mariboru, dok on u istom gradu čeka u zatvoru istragu.

Socijalna služba u Ptuju i policijski izvori u Mariboru potvrdili su slučaj, ne iznoseći detalje. Majka i kći navodno surađuju s policijom i socijalnim službama, a voditelj socijalnog centra u Ptuju izjavio je da bi slučaj bio još teži da nisu pravodobno reagirali.

Navodno je slučaj otkriven nakon anonimne prijave humanitarnoj organizaciji za zaštitu djece od obiteljskog nasilja koja se zove "Bijeli križ". Neki mediji navode međutim da je slučaj razotkriven nakon što su intervenirali iz škole koju je pohađala i svoje sumnje dojavili policiji.

Mediji tvrde da je 15-godišnja kćerka nasilnog oca priznala da je u visokom stupnju trudnoće s ocem kojemu - ako se dokaže incest - prijeti dvije godine zatvora. Slovenski mediji neslužbeno iznose da je riječ o brojnoj obitelji koja je godinama živjela u Njemačoj, a nedavno se vratila u domovinu, ali da su se slovenske socijalne službe problematičnim ocem bavile i prije 17 godina kada je također bio osumnjičen zbog spolnog napada na jednu od kćeri koja je tada imala 17 godina.

Mediji navode da je u sadašnjem slučaju trudnoću kćeri otac neko vrijeme uspješno prikrivao susjedima i njenoj školi, rekavši im da je otišla na školovanje u inozemstvo. (hina/metro-portal)

30.01.2009. 09:55:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh