« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
I ŠTO SAD?

Slovenija nema novca za odštetu Jakova Faka

Slovenski biatlonski savez nema financijskih mogućnosti da se obešteti Hrvatski biatlonski savez

Jakov Fak
Jakov Fak (Getty Images)
Više o

Jakov Fak

Slovenski biatlonski savez raspravljao je u ponedjeljak o dopisu Hrvatskog biatlonskog saveza u kojem se traži odšteta za prelazak Jakova Faka u slovensku reprezentaciju, te zaključio da "sadašnje financijske prilike u okviru prihvaćenog proračuna ne dopuštaju da se Hrvatski biatlonski savez obešteti zbog pada sponzorskih i drugih prihoda do čega je došlo nakon što se Fak odlučio za prijelaz u slovensku reprezentaciju".

Kako su javili slovenski mediji, rasprava o zahtjevu Hrvatskog biatlonskog saveza vođena je na sastanku u okviru kojega se govorilo o radu biatlonske reprezentacije u pripremnom razdoblju, pri čemu je zahtjev s hrvatske strane za odštetu zbog prelaska Faka odbijen, ali je izražena nada da će se dobra suradnja s Hrvatskim biatlonskim savezom nastaviti kako bi se Jakovu Faku omogućio uspješan nastavak natjecateljske karijere.

Fak je prije desetak dana nastupio na ljetnom prvenstvu Slovenije u biatlonu gdje je osvojio prvo mjesto, te je nakon natjecanja proglašen prvakom Slovenije. No Natjecateljska komisija je u ponedjeljak ustvrdila da je došlo do pogreške jer Fak još uvijek nije član Slovenskog skijaškog saveza, pa je njegove rezultate, sukladno pravilniku, poništila.

Događaje u vezi sa slučajem Fak Slovenski biatlonski savez do daljnjega neće komentirati, sve dok ne dobije odgovor Hrvatskog biatlonskog saveza u vezi s Fakovom ispisnicom. (hina/metro-portal)

27.09.2010. 22:15:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh