« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
CHEERLEADING/CHEERDANCE

Naše Spalatine najbolje u Europi

POGLEDAJTE GALERIJU - Na Europskom prvenstvu u cheerleadingu i cheerdanceu u Parizu naša je ekipa osvojila čak 7 medalja

Pariz 2010 cheerleading
Pariz 2010 cheerleading (Pariz 2010)
Više o

europsko prvenstvo

,

srpski tenisač

,

David Savić

,

namještanje rezultata

,

raža

,

loris

U zabavnom parku Disneyland u Parizu prije desetak dana održano je otvoreno europsko prvenstvo u cheerleadingu i cheerdanceu u organizaciji International cheer union - svjetske federacije cheerleadinga (www.cheerunion.org) i njemačkog ELITE cheerleadinga.

Timovi iz 20 država ( Austrija, Češka, Danska, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Grčka, Italija, Norveška, Rusija, Slovenija, Švicarska, Hrvatska, Ukraina, Belgija, SAD, Poljska, Irska, Luksemburg i Nizozemska) natjecali su se za što sjajnija odličja u nekoliko kategorija.

Predstavnice Hrvatske, 34 natjecateljice Plesnog kluba Noa iz Splita osvojile su čak 5 zlatnih, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju!

Spalatine su osvojile prvo mjesto u seniorskoj kategoriji cheerdancea - plesa s pomponima i tako obranile prošlogodišnju titulu. Drugo mjesto pripalo je timu iz Njemačke, a treće je osvojio tim iz Grčke.

Zlatne su bile i Ana Kuić i Petra Tomić koje su u kategoriji double dancea (ples u paru) odmah iza sebe ostavile Ukrainke, inače svjetske prvakinje za 2010. godinu.

Ono što posebno veseli je  činjenica da i juniorke i kadetkinje kluba rezultatima ne zaostaju za svojim uzorima Spalatinama. Osvojile su prva mjesta u svim plesnim kategorijama, 1. mj. u kategoriji cheerleadinga velika formacija (22 djevojke), 2. i 3. mj. u kategoriji groupstunt.

Postignutim rezultatima Splićanke su dokazale da su trenutno najbolja plesna skupina u Europi. Ovaj uspjeh rezultat je timskog rada svih voditelja kluba, kao i dugogodišnjeg treninga svih natjecateljica, a ujedno je i nagrada za neodlazak na svjetsko prvenstvo koje se održalo u Americi u travnju na koje nisu uspjele otputovati radi vulkanske prašine po Europi.

Spalatine su do sada najuspješniji tim koji je predstavljao Hrvatsku na velikim međunarodnim natjecanjima. Osvajanje ovog prvenstva jedna je u nizu titula koje su pripale Spalatinama u posljednje 4 godine:

1. mj. Europsko prvenstvo - Pariz 2009. g. 
2. mj. Svjetsko prvenstvo - U.S.ALL Star Worlds 2008. g. Florida, SAD               
1. mj. Elite Cheerleading Europski kup, Berlin 2008. g.
1. mj. Elite Cheerleading Europsko prvenstvo, Bottrop 2007. g.
2. mj. Elite Cheerleading Europski kup, Berlin 2007. g.

Ples s pomponima - cheerdance  i atraktivna kombinacija gimnastičkih i akrobatskih elemenata i plesa - cheerleading, postaju sve popularnija aktivnost među mladima što dokazuje sve veći broj klubova iz cijele Hrvatske okupljenih u Zajednicu udruga cheerleadinga Hrvatske.

Zajednica je u članstvu svjetske federacije International cheer union, koja okuplja 91 zemlju članicu sa svih 5 kontinenata.

27.09.2010. 12:45:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh