Metro-portal.hr

objavljeno 27.09.2010. 22:15:09
I ŠTO SAD?

Slovenija nema novca za odštetu Jakova Faka

Slovenski biatlonski savez nema financijskih mogućnosti da se obešteti Hrvatski biatlonski savez

Jakov Fak
Jakov Fak (Getty Images)

Slovenski biatlonski savez raspravljao je u ponedjeljak o dopisu Hrvatskog biatlonskog saveza u kojem se traži odšteta za prelazak Jakova Faka u slovensku reprezentaciju, te zaključio da "sadašnje financijske prilike u okviru prihvaćenog proračuna ne dopuštaju da se Hrvatski biatlonski savez obešteti zbog pada sponzorskih i drugih prihoda do čega je došlo nakon što se Fak odlučio za prijelaz u slovensku reprezentaciju".

Kako su javili slovenski mediji, rasprava o zahtjevu Hrvatskog biatlonskog saveza vođena je na sastanku u okviru kojega se govorilo o radu biatlonske reprezentacije u pripremnom razdoblju, pri čemu je zahtjev s hrvatske strane za odštetu zbog prelaska Faka odbijen, ali je izražena nada da će se dobra suradnja s Hrvatskim biatlonskim savezom nastaviti kako bi se Jakovu Faku omogućio uspješan nastavak natjecateljske karijere.

Fak je prije desetak dana nastupio na ljetnom prvenstvu Slovenije u biatlonu gdje je osvojio prvo mjesto, te je nakon natjecanja proglašen prvakom Slovenije. No Natjecateljska komisija je u ponedjeljak ustvrdila da je došlo do pogreške jer Fak još uvijek nije član Slovenskog skijaškog saveza, pa je njegove rezultate, sukladno pravilniku, poništila.

Događaje u vezi sa slučajem Fak Slovenski biatlonski savez do daljnjega neće komentirati, sve dok ne dobije odgovor Hrvatskog biatlonskog saveza u vezi s Fakovom ispisnicom. (hina/metro-portal)

27.09.2010. 22:15:09
http://metro-portal.hr/slovenija-nema-novca-za-odstetu-jakova-faka/48811/