« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
KRIZA VLASTI U DEŽELI

Slovenija još uvijek nema vladu

Na tajnom glasovanju u srijedu poslije podne u slovenskom parlamentu pobjednik izbora Janković dobio je potporu 42 zastupnika, četiri manje od potrebne natpolovične većine

Fotografija vijesti
Više o

Slovenija

,

Zoran Jankovič

Kao što su slovenski mediji i najavljivali, pobjednik slovenskih parlamentarnih izbora nije danas uspio dobiti većinu u parlamentu za sastavljanje nove vlade u toj zemlji, javlja Hina.

Na tajnom glasovanju u srijedu poslije podne u slovenskom parlamentu pobjednik izbora Zoran Janković dobio je potporu 42 zastupnika, četiri manje od potrebne natpolovične većine.

Predsjendik parlamenta Gregor Virant izjavio je da sada predsjendik države Danilo Tuerk nakon novih konzultacija sa strankama treba ponovno predložiti mandatara za sastav nove vlade. Pri tome se može odlučiti da ponovo predloži Jankovića ili se odlučiti za drugog mandatara, a isto mogu učiniti i parlamentarne stranke ili skupine od najmanje 10 zastupnika.

O novom prijedlogu parlament se mora izjasniti najkasnije za 14 dana.

Glasovanjem o Jankoviću u Sloveniji se po prvi put dogodilo da zastupnici ne izglasuju za premijera predsjendika stranke koja je na izborima osvojila najviše glasova i relativnu većinu u parlamentu.

11.01.2012. 18:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh