« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
ENERGETIKA

Slovenija izdala suglasnost za Plomin 3

Mišljenje Slovenije u svezi projekta rekonstrukcije termoelektrane Plomin, koje je bilo izdano sukladno Konvenciji o prekograničnim utjecajima zahvata na okoliš

Slovenci vjeruju da Plomin 3 neće utjecati na okoliš
Slovenci vjeruju da Plomin 3 neće utjecati na okoliš (Arhiva)
Više o

Slovenija

,

TE Plomin C

,

Plomin 3

,

suglasnost

Slovenija je u četvrtak Hrvatskoj dala svoju suglasnost za realizaciju projekta termoelektrane Plomin 3, priopćilo je slovensko veleposlanstvo u Zagrebu.

Ministarstvo poljoprivrede i okoliša Slovenije nakon konzultacija s nadležnim upravnim tijelima i institucijama te obavljenoj javnoj raspravi procjenjuje, kako na teritoriju Slovenije neće biti vjerojatnih značajnih učinaka na okoliš vezanih na realizaciju projekta rekonstrukcije TE Plomin te zato daje svoju suglasnost, stoji u priopćenju.

Mišljenje Slovenije u svezi projekta rekonstrukcije termoelektrane Plomin, koje je bilo izdano sukladno Konvenciji o prekograničnim utjecajima zahvata na okoliš (Espoo konvencija) i slovenskim Zakonom o zaštiti okoliša, proslijedilo je slovensko veleposlanstvo.

Slovensko veleposlanstvo naglašava kako izdana suglasnost za projekt koji je od velikog značenja za Hrvatsku iskazuje dobre međususjedske odnose i uzornu suradnju na području procjene prekograničnih utjecaja na okoliš.

 


10.08.2012. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh