« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZABUNA

Slovenija će morati vratiti nepravilno korištene subvencije EU

Zbog nepravilnosti u korištenju europskih subvencija za poljoprivredu u 2004. i 2005., Slovenija će u zajedničku blagajnu EU-a morati vratiti 3,8 milijuna eura

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Europska unija

,

Slovenija

,

telekomunikacijska oprema

Europska komisija obavijestila je Ljubljanu da je revizijski pregled subvencija za 2004. i 2005. godinu pokazao kako je Slovenija iz blagajne u Bruxellesu naplatila 2,8 milijuna eura subvencija za stoku koja je bila zaklana prije 1. svibnja 2004. godine, službenog datuma ulaska Slovenije u EU. na što nije imala pravo.

Uz to, zbog manjkavog načina evidentiranja stoke prethodnih godina, Bruxelles je Sloveniji naložio i dodatni povrat subvencijskih sredstava u iznosu od milijun eura. Slovenska agencija za poljoprivredu i selo navodi da je do neopravdanih zahtjeva za naplatu stočarskih subvencija došlo "zabunom", te da je sustav evidentiranja stočnog fonda kasnije znatno unaprijeđen i postao precizniji.

Pokušaj da se postigne nagodba, kako bi se smanjio iznos koji je potrebno vratiti Europskoj komisiji, nije uspio, pa su nalazi europske revizije postali pravovaljani, pojasnili su u agenciji. (hina/metro-portal)

31.08.2010. 17:54:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh