« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
WTF?!

Slovenci uvode vinjete prema visini automobila

Uzaludno bubnjanje medija o "skupim" slovenskim vinjetama se nastavlja, kao da ti u Hrvatskoj autoceste ne gule kožu s leđa bezočno skupim cesetarinama

Vrlo inventivan način naplate cestarine, nema što
Vrlo inventivan način naplate cestarine, nema što (DARS)
Više o

Slovenija

,

vinjete

,

cijena vinjete

,

visina automobila

Slovencima su očito dojadili monovolumeni i SUV-ovi koji im se vozikaju autocestama pa su ih odlučili opaliti po džepu zbog drskosti što se usuđuju vozati u takvim automobilima. 

To je jedini logičan razlog kojim se može protumačiti odredba još nezabilježena u svijetu, tj. da normalnu cijenu vinjente, koja usput skače s 10.5 na 15 eura za tjedan dana, plaćaju automobili koji imaju visinu od podloge preko sredine prvog kotača do najviše točke haube do 1.3 metara.

Ako vam je automobil viši, opalit će vas po džepu s vinjetom od 40 eura. Stoga, dečki u džipovima, pripazite kud se vozate nakon 1. listopada ili naučite sve puteljke u Deželi.

No, ova vijest jednostavno ne može proći bez laganog komentara o cijeni. Ta "sramotna" i "užasno visoka" cijena bitno je niža od puta do Splita i natrag koju hrvatski domoljubi plaćaju s veseljem svojoj državi, a Slovenci se love za glavu i pitaju se jesu li normalni što uopće dolaze potrošiti novac u Hrvatsku.

Tako da floskule o pohlepnim Slovencima koji hoće zaraditi na jadnim malim Hrvatima padaju u vodu na povratku iz Splita već negdje oko Gospića ...

18.09.2013. 10:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh