« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Slovenci krenuli Sanaderovim stopama

Žbogar završio posjet Strasbourgu, u četvrtak u Pragu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

slovenska blokada pregovora

,

Sanader Strasbourg

Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar u srijedu se u Europskom parlamentu (EP) u Bruxellesu sastao s predsjednikom EP-a Hansom-Gertom Poetteringom, s predsjednicima svih zastupničkih skupina te slovenskim europarlamentarcima.

Žbogar je na kraju posjeta popodne izrazio zadovoljstvo razgovorima, a osobito "stajalištem svih predsjednika parlamentarnih skupina" koji su "izrazili razumijevanje prema slovenskim gledištima o rješavanju graničnog prijepora s Hrvatskom", objavilo je slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

Žbogar je ocijenio da prijedlog Europske komisije o posredovanju spaja političko i pravno rješenje te da to, za razliku od rješenja pred Međunarodnim sudom pravde ili drugim međunarodnim tijelom, omogućuje brzo rješenje graničnog spora.

Slovenski ministar vanjskih poslova u četvrtak će u Pragu s češkim ministrom Karelom Schwarzenbergom razgovarati u prvom redu o češkom predsjedanju EU-om, ali i drugim važnim temama, objavilo je slovensko ministarstvo vanjskih poslova popodne na svojim internetskim stranicama. (hina/metro-portal)

04.02.2009. 22:45:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh