« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
nastavljeno suđenje

Šlogar je pištolj skrivao u vrećici s cigaretama

Na sudu u Zagrebu svjedočili su policajci koji su pronašli pištolj kojim je ubijena Ivana Hodak i vlasnik sjenika

(Davor Pongračić/CROPIX)
Više o

Mladen Šlogar Žila

,

suđenje šlogaru

,

Damir Rendulić

,

svjedočenje policajca u slučaju Šlogar

Ivana Hodak ubijena je prije točno godinu dana, a danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje njenom navodnom ubojici.

U slučaju protiv Mladena Šlogara Žile svjedočili su policajci koji su pronašli pištolj u Zaperšiću te vlasnik sjenika u kojem se Šlogar skrivao.

Policajac Damir Rendulić je rekao da se pištolj nalazio na dnu vrećice u kojoj su bile krijumčarene cigarete, dok je sama vrećica pronađena u sjeniku u prosincu prošle godine kada je Mladen Šlogar uhićen zbog skitnje.

Vlasnik sjenika Vlado Pošta tvrdi da je skitnicu prijavio policiji kada je otkrio da u njemu spava i ostavlja stvari. Policajci najprije nisu željeli doći u sjenik no kada su se, nakon trećeg poziva, ipak pojavili, Šlogara su uhitili zbog sumnje da je provalnik.

Policajac Srećko Martinić rekao je da je Šlogara odlučio uhititi jer je kod njega pronašao više šteka cigareta, no detektiv Damir Rendulić u sjeniku je potom našao dvije vrećice, a tek kada ih je donio u postaju, otkrio je da je u jednoj od njih fascikl u kojem je skriven pištolj.

Balističkim vještačenjem je nakon nekoliko mjeseci utvrđeno da je upravo tim pištoljem ubijena Ivana Hodak.

Zbog brojnih proturječnosti u današnjim svjedočenjima sudac Ivan Turudić zakazao je za 13 sati očevid i rekonstrukciju u sjeniku u Zaprešiću.

Glavna rasprava nastavit će se 26. listopada svjedočenjem majke ubijene djevojke, Ljerke Mintas Hodak, bivše ministrice i potpredsjednice vlade iz 90-ih.

Suđenje za ubojstvo počelo je 22. rujna zbunjujućim Šlogarovim izjašnjavanjem o krivnji. Osumnjičeni ubojica, naime, nije priznao ubojstvo već je rekao: "Časni sude, ne znam što bih rekao, nisam se uspio s advokatom dogovoriti." (hina/metro-portal)

Uskoro video...

06.10.2009. 11:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh