« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
ORGANIZIRANO

Sljedeći tjedan novi prosvjedi u Sloveniji

Središnji zahtjev prosvjednika u Mariboru bit će ostavka cijele gradske vlasti, a u Ljubljani pripremaju politički manifest

Hoće li Maribor opet gorjeti?
Hoće li Maribor opet gorjeti? (Arhiva)
Više o

Slovenija

,

Ljubljana

,

prosvjedi

,

Maribor

Prosvjedi u Sloveniji koji su obilježili prosinac prošle godine, nastavit će se idućeg tjedna, najprije u ponedjeljak u Mariboru, a onda u petak u Ljubljani, a skupine s facebooka koje organiziraju prosvjede dogovaraju se i o tekstu manifesta u kojemu će objaviti svoje političke zahtjeve, objavili su u četvrtak slovenski mediji.

Središnji zahtjev prosvjednika u Mariboru bit će ostavka cijele gradske vlasti, nakon što je pod pritiskom optužaba o korupciji i nepotizmu krajem prošle godine odstupio gradonačelnik Franc Kangler.

Za ljubljanski prosvjedni skup nekoliko skupina priprema tekst političkog manifesta sa svojim zahtjevima, a željeli bi ga predati predsjedniku parlamenta Gregoru Virantu. U nacrtu manifesta, skupine s facebooka zahtijevaju ostavku vlade.

Traže i imenovanje prijelazne vlade koju bi vodila, kako pišu u zahtjevima, "osoba s neprijepornim moralnim integritetom", nakon čega bi se najkasnije u roku šest mjeseci održali novi izbori.

04.01.2013. 04:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh