« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
U ČAST VAN GOGHU

Slika Paula Gauguina ide na dražbu, Christie's očekuje zaradu od 80 milijuna funti

Jedno od četiriju platna koje je Gauguin napravio u čast prijatelja Van Gogha moglo bi premašiti procjene - početna cijena mu je između 7 i 10 milijuna funti

Djelo Paula Gauguina naslikano u čast Vincenta van Gogha
Djelo Paula Gauguina naslikano u čast Vincenta van Gogha (Wikipedia)
Više o

Christie’s

,

dražba

,

Vincent van Gogh

,

slika

,

Paul Gaugin

Slika koju je Francuz Paul Gauguin (1848.-1903.) potkraj života naslikao u čast Vincenta Van Gogha ponudit će se na dražbi 9. veljače u Londonu, a procjenjuje se na 7 do 10 milijuna funti (8,4 do 12 milijuna eura), priopćila je dražbovna kuća Christie's, prenosi Hina. "Nature morte a l'Esperance" naslikana 1901., najvrjednije je djelo tradicionalne prodaje impresionističkih i modernih umjetničkih djela koju organizira londonska aukcijska kuća.

Slika, jedno od četiriju platna koje je Gauguin napravio u čast prijatelja Van Gogha, mogla bi premašiti procjene. "Riječ je o početnoj cijeni, ali ne zna se koliki će iznos dosegnuti te večeri", rekla je Giovanna Bertazzoni, direktorica za impresionističku i modernu umjetnost u Christie'su, u prigodi prvog predstavljanja slike javnosti od 1989. "Nature morte a l'Esperance" dio je kolekcije od pedesetak umjetničkih djela koja će sudjelovati na toj dražbi, a među njima će biti i slike Georgesa Braquea i Pabla Picassa. Christie's u toj prigodi očekuje zaradu od 80 milijuna funti (95,4 milijuna eura).

09.01.2011. 14:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh