« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
SPEKTAKL

Slayer & Down u Zagrebu

Tvornica kulture će u nedjelju ugostiti Slayer na njihovom prvom i vjerojatno jedinom klupskom koncertu u Hrvatskoj uopće

Metal spektakl u Tvornici
Metal spektakl u Tvornici (Arhiva)
Više o

Tvornica kulture

,

koncerti

,

Slayer

,

Down

U nedjelju 23. i utorak 25. lipnja u Zagrebu će se održati dva metal spektakla koji će se po mnogočemu upisati u koncertu povijest grada. Tvornica kulture će u nedjelju ugostiti jedan od najvećih metal bendova svih vremena - Slayer - na njihovom prvom i vjerojatno jedinom klupskom koncertu u Hrvatskoj uopće. Dva dana kasnije, na istoj pozornici nastupit će mitska supergrupa Down predvođena Philom Anselmom na njihovom premijernom i ekskluzivnom koncertu u cijeloj našoj regiji.

SLAYER

Godinu dana nakon fantastičnog nastupa na prekrojenom Rokaju festivalu u lipnju 2012. Slayer se vraćaju na nešto što je oduvijek bio mokri san kompletne njihove vojske fanova - intiman klupski koncert, i to u Zagrebu! Band koji posljednjih nekoliko desetljeća nosi program na najvećim svjetskim festivalima kapaciteta nekoliko desetaka tisuća ljudi, band koji je i na našem terenu još pred samo 2 godine nastupao u ZG Areni, ovoga puta svirati će za samo 1,300 fanova na koncertu koji već sada se može proglasiti jednim od ključnih događaja ove koncertne godine.

Ulaznice po cijeni od 220 kn mogu se kupiti na službenim prodajnim mjestima, dok će im cijena na dan koncerta iznositi 250 kn.

DOWN

Down, band koji na najstariji kontinent dolazi izrazito rijetko, a ono malo turneja koje zbog obaveza u ostalim projektima rade, događaju se uglavnom po SAD-u, posjetiti će nas na turneji kojom će promovirati seriju nezavisno objavljenih EP-a najavljenu za ovu godinu. Za one slabije upućene, Down su sastavljeni od članova četiri velika američka benda: Pantera, Crowbar, Corrosion of Conformity i Eyehategod. Prvi među jednakima svakako je Phil Anselmo, bivši frontman Pantere i jedan od najistaknutijih metal pjevača svih vremena. Sa svojim matičnim bandom Pantera i njihovim blockbusterom "Far Beyond Driven" Anselmo se 1994. našao i na vrhu Billboardove liste najprodavanijih albuma u Americi. Down su se na sceni pojavili 1995. s, danas kultnim, prvijencem "Nola", nastalim u pauzi između snimanja dva Panetrina studijska albuma. Kroz godine band je objavljivao rijetko, nastupao još rijeđe, a do danas su ukupno objavili 3 studijska albuma ("NOLA", "Down II: A Bustle in Your Hedgerow", "Down III: Over the Under") i jedan live snimak, "Diary Of A Mad Band" iz 2010. godine.

Ulaznice u pretprodaji koštaju 140 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 160 kn za ulaz.

Prodajna mjesta:

 • Dirty Old Shop, Tratinska 22

 • Maldoror, Lopašićeva 3

 • Rockmark, Berislavićeva 13

 • Dallas Music Zagreb Tkalčićeva 7

 • Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a

 • Dallas Music shop Split

 • Dallas Music Shop Zadar

 • Dallas Music Shop Šibenik

 • Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7

 • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1

 • Aquarius CD Shop, Varšavska 13

 • Aquarius CD Shop, Maksimirska 16

 • Prodajna mjesta Eventima I www.eventim.hr

Slayer i Down u Zagreb dovodi LAA.

19.06.2013. 10:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh