« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
SJAJNO!

Slavna pijanistica Maria Joao Pires prvi put u Zagrebu

U Svijet glazbe, u sezonu 2013./2014., uvest će nas portugalska pijanistica svjetskog glasa, omiljena među publikom, Maria João Pires u pratnji Komornog orkestra Grada Basela

Maria Joao Pires
Maria Joao Pires (Menart)
Više o

Maria Joao Pires

,

Svijet glazbe

Ususret novoj sezoni ciklusa Svijet glazbe 2013./14., u utorak, 30. travnja 2013., u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ne propustite prvo zagrebačko gostovanje slavne pijanistice Marie João Pires!

Ova će vijest nesumnjivo obradovati nove pretplatnike ciklusa Svijet glazbe jer je za njih koncert besplatan!

Prije gotovo četiri desetljeća Koncertna direkcija Zagreb osmislila je i pokrenula ciklus koji je Zagreb trajno pozicionirao na globalnoj kulturnoj karti.

Publika je zaslužila i dobivala samo najbolje: najeminentnija imena klasične glazbe, najveći ansambli, najkarizmatičniji solisti defilirali su Svijetom glazbe stvarajući ozračje kakvo je vladalo u Beču, Berlinu ili New Yorku.

Tako su pred zagrebačkom publikom nastupili Simfonijski orkestar iz Londona, Izraelska, Bečka, Losanđeleska, Petrogradska filharmonija, Dresden Statskapelle, Zubin Mehta, André Previn, Valerij Gergijev, Kurt Sanderling... svi su oni, i mnogi drugi, zajedno sa Zagrebom i uvijek zahvalnom publikom, desetljećima kreirali jedan poseban glazbeni svijet ili bolje reći glazbeni svemir.

U Svijet glazbe, u sezonu 2013./2014., uvest će nas portugalska pijanistica svjetskog glasa, omiljena među publikom, Maria João Pires u pratnji Komornog orkestra Grada Basela, a pod ravnanjem karizmatičnog britanskog dirigenta Trevora Pinnocka, 30. travnja u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog!

Suradnja famozne pijanistice i dirigenta čija karizma nikog ne ostavlja ravnodušnim, i ove godine osvaja svjetsku scenu ovom iznimnom turnejom. Na programu zagrebačkog gostovanja je Chopinov 2. koncert za glasovir i orkestar u f-molu op. 21, razigrana Wagnerova Siegfried idila te radosna i uvijek rado slušana Mozartova „Jupiter" simfonija koja upotpunjuje ovaj program čineći ga jednom od ovogodišnjih poslastica za sve ljubitelje klasične glazbe!

Ne propustite ovaj nesvakidašnji događaj i pridružite nam se na zajedničkom putovanju kroz Svijet glazbe u sezoni koja je pred nama. Prepustite se novim doživljajima i interpretacijama u kojima ćete možda otkriti i neke nove, drugačije "svjetove glazbe".

Program:

Richard Wagner: Siegfried idila

Frederic Chopin: 2. koncert za glasovir i orkestar u f-molu, op. 21

*** ***
Wolfgang Amadeus Mozart: 41. simfonija u C-duru KV 551, Jupiter

Ulaznice za ovaj događaj dostupne su na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog te putem sustava www.ulaznice.hr po cijeni 90/120/150 kuna, dok je za pretplatnike ciklusa Svijet glazbe 2013./2014. ovaj koncert, povodom otvaranja ovogodišnjeg ciklusa,  besplatan!
11.04.2013. 20:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh