« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ŠUKER NA TAPETI

Slavko Linić: SDP i HDZ nisu jednako uprljani

SDP-ovac za loše stanje u Ini krivi HDZ, a posebno ministra financija Ivana Šukera koji se ''izvlači pričama o odgovornosti Račanove vlade''

Slavko Linić
Slavko Linić (Dragan Matić/Cropix)
Više o

INA

,

Ivan Šuker

,

Željko Jovanović

,

Slavko Linić

,

privatizacija Ine

Slavko Linić, sborski zastupnik SDP-a, na današnjoj je konferenciji za novinare u Rijeci ocijenio kako HDZ-ovi političari pokušavaju prikazati da su svi političari isti i da su svi jednako uprljani, bez obzira na političko opredijeljenje, kazavši da to ne stoji jer postoji jasna razlika između SDP-a i HDZ-a.

Pritom je Linić, govoreći o Ininu poslovanju 2000. kad je SDP došao na vlast, rekao da je tvrtka tada bila pred stečajem, nije mogla vraćati međunarodne zajmove, u organizaciji je bilo rasulo, a poslovni rezultati negativni.

>> Slavko Linić: Ponavlja se 1999. godina

"INA je 2003. redovito vraćala zajmove, ostvarivala pozitivan rezultat, pripremila investicijeke projekte, strukturno se organizirala. Tvrtka je bila uspješna, konsolidirana, financijski jaka i spremna na ulaganja, no sada je, nakon sedam godina, ponovno propala tvrtka unatoč rekordnom rastu cijena nafte i plina u tom razdoblju", izjavio je Linić.

>> Kosor Liniću: Zvrndat ću dok se ne riješi afera Damiler

Za stanje u Ini okrivio je HDZ-ovu vladu, posebno ministra financija Ivana Šukera. On pokazuje da nema odgovornosti jer ne priznaje da su krivi, nego se izvlači pričama o odgovornosti Račanove vlade, istaknuo je Linić.

Saborski zastupnik Željko Jovanović je kazao da sad i Šuker može očekivati da bude uklonjen iz stranke jer je sam kazao da je u slučaju privatizacije Ine govorio isto što i Damir Polančec. "Ako je Polančec zbog toga izbačen iz stranke, sad se to može dogoditi i Šukeru", rekao je Jovanović. (hina/metro-protal)

20.09.2010. 16:15:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh