« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
OFANZIVA

Slavjansk gori, ima mrtvih i ranjenih

Oko 20 boraca odanih Moskvi poginulo je u borbama s vladinim snagama u istočnom ukrajinskom gradu Slovjansku

Borbe su sve žešće
Borbe su sve žešće (Screenshot YouTube)
Više o

Ukrajina

,

ukrajinska kriza

,

Slavjansk

Slavjansk, najjače uporište proruskih snaga na istoku Ukrajine napale su ukrajinske snage specijalne policije i vojske, a prvi izvještaji iz grada govore o dvadesetak mrtvih i petnaestak ranjenih na strani boraca odanih Moskvi.

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov, koji se nalazi u vojnom logoru sjeverno od Slavjanska, kazao je da su u toj operaciji četvorica vojnika poginula, dok je oko 30 ranjeno. Zauzet je, kako je rekao, televizijski toranj u južnom predgrađu Andrejevka. Prema njegovim riječima, pobunjenici raspolažu teškim naoružanjem, uključujući i minobacače. Borbe se nastavljaju, a pobunjenici koriste civilno stanovništvo kao "štit" te pale kuće, doznaje se iz priopćenja ministarstva unutarnjih poslova.

Vlada u Kijevu je ranije priopćila da je započela novu operaciju u pokušaju gušenja pobune u Slavjansku, za koju tvrde da ima aktivnu potporu Rusije. Ukrajinska vojska i snage ministarstva unutarnjih poslova su u potpunosti okružili grad s oko 100.000 stanovnika, kazali su zapovjednici.

Privremeni predsjednik Oleksandar Turčinov je kazao da će se "operacija nastaviti i polučiti rezultate". Priznao je, međutim, da operaciju ometa lokalno stanovništvo koje podupire separatiste i da to uvelike komplicira "protuterorističku operaciju".

06.05.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh