« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
HAK:

Slab snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru

Hrvatski autoklub upozorava vozače na maglu i poledicu na cestama u gorju, motivima i vijaduktima

Promet
Promet (Getty Images/Ilustracija)
Više o

HAK

,

pada snijeg

,

stanje u prometu

Magla, mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, dok mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu Hrvatske, slab snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru, izvijestio je jutros u devet sati Hrvatski autoklub. Na moguću poledicu upozoravaju se vozači na cestama u gorju, na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t, zabrana prometa bit će danas od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i na Ličkoj magistrali (D 1).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak. Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Na graničnim prijelazima Bregana i Macelj pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz zemlje. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t.

Trajekti plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

02.01.2011. 09:58:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh