« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
PREKRETNICA

Josipović: Moramo i možemo bolje

Iza nas je godina koja nam je otvorila oči, pogotovo što se tiče korupcije u zemlji, a 2011. može biti samo bolja

Ivo Josipović
Ivo Josipović (Cropix)
Više o

Ivo Josipović

,

2011. godina

Predsjednik Ivo Josipović navodi da će 2010. ostati u sjećanju kao godina u kojoj smo spoznali i dubinu moralne krize koja je našu Domovinu učinila leglom korupcije i organiziranog kriminala, držeći da je posebno razočaravajuće što su najstrašniji slučajevi gospodarskog kriminala na koje se sumnja, vezani uz ljude koji su obnašali visoke, pa i najviše državne dužnosti.

Predsjednik drži i da je 2010. bila i godina koju možemo smatrati prekretnicom. Iako su izostale kvalitetne i cjelovite reforme u gospodarstvu i javnim financijama, reformski su procesi, smatra, dostigli razinu koja Hrvatsku približava članstvu u EU.

Protekla 2010. bila je prekretnica i u odnosima sa susjedima, navodi Josipović istaknuvši kako novi odnosi jamče jačanje sigurnosti u regiji i doprinos uzletu naših gospodarstava.

'Hrvatska može i mora puno bolje', drži predsjednik poručivši da zato 2011. treba čekati s optimizmom te se osloniti na vlastitu kreativnost, hrabrost, znanje i marljivost.

Izrazio je sigurnost da će Hrvatska u 2011. dovršiti pregovore s EU i na referendumu dobiti uvjerljivu potporu za punopravno članstvo.

Ističe da 2011. neće biti laka, ali očekuje da će se naći odgovor na gospodarsku krizu i uspješno nastaviti borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala. Poticanje poduzetništva, ulaganja, otvaranje novih radnih mjesta i očuvanje socijalne sigurnosti građana, vrednovanje rada i znanja, ključ su uspjeha, drži predsjednik Josipović.(hina/metro-portal)

01.01.2011. 19:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh