« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
SUBSCENA

Škvadra u Galeriji Siva - 'Cijenkanje'

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na performans umjetničke organizacije Škvadra, 7. ožujka u Galeriji Siva, Pierottijeva 11.

Više o

Subscena

,

Galerija Siva

,

Cijenkanje

Škvadra je umjetnička organizacija mladih, profesionalnih plesnih umjetnika druge generacije odsjeka za suvremeni ples na Akademiji dramskih umjetnosti. Škvadra je nastala iz potrebe za stvaranjem vlastitih prilika, suradnji i projekata. 

Čine ga Šimun Stankov, Ema Crnić, Anđela Bugarija, Eva Kocić, Ema Kani, Gendis Putri Kartini, Marta Habulin i Una Štalcar Furač.

U svoje tri godine djelovanja na umjetničkoj sceni, Škvadra potpisuje tri autorska projekta: site-specific predstavu Punopravno (2019), Ne čujem te, mrak je (2019.) te Bazen (2020.) koji je svojevrsni hommage nedavno srušenom spomeniku alternativne kulture u dvorištu SC-a. Bazen je prvotno zamišljen kao site-specific performans.

U performansu Škvadra u Galeriji Siva - Cijenkanje sudjeluju Anđela Bugarija, Marta Habulin, Eva Kocić, Gendis Putri Kartini, Šimun Stankov i Ema Kani.

Projekt je financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike i Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu

03.03.2021. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh