« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
PRESKUPA ODLUKA

Skupština odbila prijedlog referenduma o stadionu

Puno je važnije hoće li se dovršiti bolnica u Blatu, a ne stadion, poručili su zastupnici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Gradska skupština

,

stadion referendum

Zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini danas su opet složno i jednoglasno, kako vladajući iz SDP-a tako iz oporbe (HDZ, HSLS, HNS, HSS, Nezavisne liste Holjevac i Srića) odbacili prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o raspisivanju referenduma za obnovu maksimirskog stadiona ili gradnju novog stadiona na Kajzerici.

"Puno je važnije pitanje hoće li se dovršiti bolnica u Blatu, a ne stadion" ocijenili su zastupnici u raspravi.

Gradonačelnik Bandić nije bio nazočan raspravi, a umjesto njega je zamjenica Jelena Pavičić Vukičević obrazložila kako je riječ o velikoj investiciji pa o tome trebaju odlučivati građani.

Klub SDP-a je na gradonačelnikov prijedlog imao, kako kažu, više ozbiljnih primjedbi, pa je tako Tomislav Saucha naveo kako za novi stadion na Kajzerici još nije utvrđena točna lokacija, nema ni cijene projekta jer se tek okvirno govori o 250 milijuna eura, a nema ni govora o rokovima i dinamici projekta. Osim toga, ističe, pitanje je hoće li 51 posto građana izaći na referendum kako bi referendum i uspio.

Previše je otvorenih pitanja da bi podržali referendum a među njima je i pitanje što će biti sa zemljištem na Kajzerici ako se tamo ne bude gradio stadion, ističu iz HNS-a, ali napominju kako to ne amnestira gradsku vlast da po pitanju stadiona nešto ne učini.

Nezavisni Josip Kregar također se složio kako je referendum preskupi način konzultiranja građana u tom slučaju.

Jasen Mesić (HDZ) pak smatra da je prijedlog za referendum napisan tako da se ne prihvati, kako bi postajalo opravdanje zašto se sa maksimirskim stadionom 10 godina ništa nije poduzelo.

Zastupnici su većinom glasova podržali SDP-ov prijedlog zaključka da se sastav Skupštine u trgovačkim društvima poveća na 10 članova, a predsjednik bi i dalje ostao gradonačelnik Milan Bandić.

Iz oporbe su poručivali kako su i ranije tražili proširenje Skupštine trgovačkih društava. U Skupštini trgovačkih društava po novom bi trebali biti SDP-ovci Boris Šprem, Mirela Holy, Miran Martinac, Jurica Meić, te nezavisna Tatjana Holjevac, HSU-ova Vesna Brezić, HDZ-ov Jasen Mesić, nezavisni Velimir Srića, HNS-ov Radimir Čačić i HSLS-ov Jadranko Kosor.

Dosad se mnoga pitanja u Zagrebačkom holdingu nisu mogla rješavati operativno, stručno ni strategijski, isticali su zastupnici, a iz HSS-a su zatražili i tematsku sjednicu o radu Zagrebačkog holdinga. Zastupnici trebaju raspraviti još 20 točaka dnevnog reda. (hina/metro-portal)

29.10.2009. 21:20:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh