« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina
RADNICI CROSCA

Skupina od četrdesetak Hrvata stigla u Zagreb iz Libije

U Zagreb su sletjele 42 osobe, tridesetak radnika Crosca kojima su se pridružili još neki hrvatski državljani

Libija
Libija (Wikipedia)
Više o

Libija

,

Crosco

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) potvrdilo je da se skupina od četrdesetak hrvatskih državljana vratila u Zagreb iz Libije, prenosi Hina.

Riječ je o 42 osobe, tridesetak radnika Crosca kojima su se pridružili još neki hrvatski državljani, rekao je glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun. Hrvatska se priprema evakuirati i ostale svoje državljane iz Libije.

Po Dragunovim riječima, Trade Airov zrakoplov već je na putu prema Tripoliju i evakuirat će radnike Geofizike, a očekuje se i evakuacija preostalih stotinjak radnika iz Kufre i Zele u unutrašnjosti Libije.

"Za preostalih stotinjak radnika Crosca i Geofizike koji su u Kufri i Zeli postoje dobre najave i s dosta optimizma gledamo na razvoj situacije", kazao je u petak na konferenciji za novinare ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

Skupina radnika Montmontaže, koja je u petak na talijanskom vojnom brodu isplovila iz libijskog grada Bengazija, trebala bi u subotu oko podneva doputovati na Maltu, rekao je Dragun.

26.02.2011. 10:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh