Metro-portal.hr

objavljeno 26.02.2011. 10:46:00
RADNICI CROSCA

Skupina od četrdesetak Hrvata stigla u Zagreb iz Libije

U Zagreb su sletjele 42 osobe, tridesetak radnika Crosca kojima su se pridružili još neki hrvatski državljani

Libija
Libija (Wikipedia)

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) potvrdilo je da se skupina od četrdesetak hrvatskih državljana vratila u Zagreb iz Libije, prenosi Hina.

Riječ je o 42 osobe, tridesetak radnika Crosca kojima su se pridružili još neki hrvatski državljani, rekao je glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun. Hrvatska se priprema evakuirati i ostale svoje državljane iz Libije.

Po Dragunovim riječima, Trade Airov zrakoplov već je na putu prema Tripoliju i evakuirat će radnike Geofizike, a očekuje se i evakuacija preostalih stotinjak radnika iz Kufre i Zele u unutrašnjosti Libije.

"Za preostalih stotinjak radnika Crosca i Geofizike koji su u Kufri i Zeli postoje dobre najave i s dosta optimizma gledamo na razvoj situacije", kazao je u petak na konferenciji za novinare ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

Skupina radnika Montmontaže, koja je u petak na talijanskom vojnom brodu isplovila iz libijskog grada Bengazija, trebala bi u subotu oko podneva doputovati na Maltu, rekao je Dragun.

26.02.2011. 10:46:00
http://metro-portal.hr/skupina-od-cetrdesetak-hrvata-stigla-u-zagreb-iz-libije/55826/